Om oss


August 2018 - vi feirer 16 års bryllupsdag med fjelltur i regnværet 
Foto: Ida-Helene SundsetFamilien Sundset består av to voksne, to barn, seks hunder og to katter. Vi bor på Håkøya utenfor Tromsø - og har hytte på fjellet - begge steder supre utgangspunkt for turer med hundene.

Våre Siberian huskies:

DK JW'18 Snykovet's Lallybroch født 14. jan 2018
AD Barkas Perrera Drop Dead Super født 4. juni 2016
Northspring's Green Lake født 2. des 2015
AD Carillo Saija født 26. april 2015
AD Chena av Viddashusky født 7. aug 2014
AD Snykovet's Vida født 3. nov 2011


Våre Main coon katter:

Taschanas Goddess Bellona PP født 2. nov 2017
Nordic Lynx's Crazy Kiss født 17. juni 2017Sledetur med Chena, Vida, Noor, Saija, Lykke og Bolt. Foto: Ida-Helene Sivertsen.

Kennel Snykovet

Hundene er min store lidenskap. Tett kontakt og tid til hver enkelt hund er viktig for oss. Vi er opptatt av at hundene skal ha best mulig livskvalitet, med trening (både enkeltvis og i spann), turer, optimal fôring (jeg er Ambassadør for Virbac sitt kvalitetsfôr Veterinary HPM) og individuell oppfølging, stell og kos.

Siberians er trekkhunder. De må få jobbe i selen! Det er da de er lykkeligst. Og lykkelige hunder gir lykkelige folk. Har man først begynt med hundekjøring, blir det ofte mer enn en hund. Dette kan det være greit og vite om på forhånd! En hund, flere hunder, slede, større bil med plass til flere hunder osv osv. Dette blir fort veeeeldig dyrt! Siberian huskies er sosiale, livlige arbeidshunder, og de egner seg supert som familie og turhunder. Husk du trenger ikke storspann for å dra på ekspedisjon! Du kan gå Norge på langs - tusle en tur i skogen - bestige fjell eller ta en ukestur også med bare en hund. Alt etter hvor sprek du er. Og med Siberian husky kan jeg garantere at du fort blir sprekere. Og gladere! For alt friluftsliv er helsebot - både for folk og hunder. Det er også mulig å tenke litt "utenfor boksen" når det gjelder bruksområder for vår rase. Er du flink, målbevist og liker utfordringer, kan du trene både blodspor og lydighet med din Siberian. Eller bruke den som besøkshund.

Vi fikk vår første Siberian husky i 2009, og kennelnavnet Snykovet ble godkjent 2011. Vi driver et lite oppdrett og har kun hatt seks kull så langt. Min målsetning er å få frem rasetypiske og friske Siberian huskies med prima gemytt, gode bruksegenskaper og korrekt eksteriør av den "moderate" typen som beskrevet i rasestandarden.

Vi selger våre valper som familiehunder til turfolk. Vi forventer at kjøpere setter seg grundig inn i hva som kreves for å ha en Siberian husky, og vi bruker god tid på å bestemme oss for hvem som får valp. Vi prioriterer kjøpere som er beviste på hvilken typer egenskaper de ønsker seg i en hund. Vi ønsker at hundene skal få et aktivt, godt liv med masse turer, kjærlighet og omsorg. De skal bo inne i sosialt fellesskap med familien, eller i en trygg hundegård dersom man har to eller flere hunder. For oss er det viktig at vi kan få følge valpene / valpekjøperne livet ut. Valpene våre leveres forhåndsregistrert i Norsk Kennel Klub. De blir veterinærkontrolert og ID-merket før levering. Valpene har fått ormekur og vaksiner som foreskrevet av veterinær.

⚫ Passer Siberian husky for deg
⚫ Om valg av oppdretter og valpekull
⚫ Ny valp i huset - gode råd og tips


Monica Alterskjær Sundset
Kontakt: monica.a.sundset@gmail.com

Jobb, utdanning, aktuelle kurs
Jeg er Professor i dyrefysiologi ved UiT Norges Arktiske Universitet, der jeg forsker på og underviser arktiske dyrs fysiologi.
  • Februar - Mars 2018: PawAcademy sitt kurs G1 (Basic course G1-35_ENG, cat) med endelig godkjent eksamen 30. mars 2018. Dette er et intensivt internasjonalt nettbasert kurs for katteeiere og oppdrettere. 
  • September - Desember 2018: G2-25 EN - kurs for katteoppdrettere, PawAdacademy, bestått desember 2018.

Aktuelle verv
2016-2019 Medlem i Styret for Kjøregruppa. I 2017 var vi bla lokal arrangør av VOM Dogrun. Og vi arrangerte AURORA TRAIL i Målselv.
2017-2018 Sekretær / medlem i Hovedstyret til Tromsø Hundeklubb
2012-2014 Redaksjonsmedlem i Huskybladet (Norsk Siberian Husky klubb) i perioden (Huskybladet 3/2012 - Huskybladet 2/2014)

Kennelnavn og stamnavn
Kennelnavnet mitt Snykovet ble godkjent i NKK 2011
Stamnavnet mitt (katteoppdrett) NO*Alterskjær ble godkjent i FIFe den 28/9-2017
Stamnavnet mitt (katteoppdrett) "Alterskjaer" ble godkjent i TICA den 28/12-2017

Medlemsskap
  • TICA siden 13. desember 2017: Regular Intl Member Northern Europe Region 13. desember 2017 - 1. mai 2018
  • Den Norske Maine Coon-Ringen (siden 6. september 2017, 2018)
  • Den svenske Maine Coon-Katten (siden november 2017, 2018)
  • Den lokale katteklubben Ishavskatten (siden 30. august 2017, støttemedlemskap fra 2018) og dermed Norske Rasekatters Riksforbund (NRR) (siden 30. august 2017) - NRR er en del av FIFe som ikke tillater avl på og utstilling av polydaktyle katter. I forbindelse med import av polydaktyl avlskatt 23. februar 2018 forlot jeg derfor NRR / FIFe.

Comments