Lykke i Hundebarnehagen
Nå har Lykke-liten vært i hundebarnehage på drop-in avtale i snart 4 uker. Jeg er kjempefornøyd med dette tilbudet og har bestemt meg for at Lykke skal få fortsette der i fast plass de neste 6 månedene. 

Les mer om Hundebarnehagen i dagens iTromsø her. Artikkelen inneholder også mange bilder av Lykke.

Hundevis hundebarnehage ligger på Kvaløysletta i samme bygg som AniCura Dyreklinikken Kvaløya. Dette betyr at vi kan dra innom på veien til / fra jobb. Så logistikken går fint opp - så lenge jeg bare husker på og levere / hente henne. Det skal innrømmes at jeg har kjørt forbi bra mange ganger og måttet snu. Sitter som regel i egne tanker - på autopilot - og glemmer meg helt bort. Men nå begynner rutinen og komme på plass. Lykke er heldigvis uansett lykkelig uvitende og like glad.

Lykke er den første av våre Siberian huskies som har gått i hundebarnehage. Og jeg må innrømme at terskelen var høy. Jeg vil jo gjerne "forme" hundene mine selv og ha full kontroll på pregingen. Men lille Lykke var / er altfor liten, syns jeg, til og være alene hjemme i hundegården sammen med de store hundene (noen av dem kan fort bli litt for voldsomme i lek). Også syns jeg det er litt trist og ha en så liten valp liggende i bilen - selv om hun ville fått hyppige lufteturer. Nå skal det sies at Lykke er verdens enkleste valp. Hun digger og sove i buret sitt i bilen - det er aldri et knyst fra henne der. Og hun digger og sove / være ute alene i bånd i solhuken vår - med plen til og grave i / tisse på - og mat / vann tilgjengelig. Men jeg vil at hun skal få leke og være aktiv i trygge omgivelser under oppsyn de timene jeg er på jobb. Hjemme på ettermiddagene er det kos, turer og lek med storhundene. Særlig Chena og Bolt som er favorittene. Og litt trening med meg og Ingrid-Helene.

Lykke stortrives i barnehagen, som også har et stort flott inngjerdet uteområde til lek. Her får hun leke og herje med andre hunder i alle fasonger og størrelser - ikke bare sånne som ligner på henne selv. Fantastisk flott og viktig sosialisering for en liten valp som tøff i trynet og liker fart og morro. I barnehagen får hun også sove og hvile seg i eget bur. Hun er strålende fornøyd når jeg leverer henne på morgen - og strålende fornøyd når jeg henter henne etter jobb.

Jeg har tidligere gått på kurs i regi av Hundevis og kjenner slik Marita som leder hundebarnehagen. Jeg har også mange venner som har brukt hundebarnehagen til sine hunder.

Hundene deles inn i passende lekegrupper. De går også på tur sammen med ulike grupper. Dagene varieres så mye som mulig, slik at alle hundene får leke løse og lære seg å gå rolig i bånd sammen med andre hunder. Valper får mer miljøtrening enn de voksne hundene. De får være med til veterinær, og kjøpesenter, og de får også hilse på ulike hundekyndige folk. Hver enkelt hunds behov skal ivaretas, og de er nøye på å følge med og kontrollere hundene med hensyn til ulike personligheter og intensitet i lek, i forhold til størrelse og alder på hunden.

ANBEFALES VARMT!

Hundebarnehagen tilbyr både drop-in og fast plass. Åpningstider er mandag-fredag fra kl. 07.00-17.00. Hundene må leveres senest kl. 08.30 og kan hentes tidligst kl. 15.00. Pris: Klippkort 10 dager for drop-in koster 3000 kroner (300 kroner / dag). Fast plass koster (5 dager i uken) koster 3400 kroner per måned.

Hundebarnehagen har egen Facebook-gruppe der de legger ut bilder og små filmsnutter fra hundenes hverdag; Hundevis hundebarnehage på Facebook.

Avisoppslag fra da hundebarnehagen ble startet opp.


Denne høsten, åtter torsdager på rad, skal Lykke og jeg også gå valpekurs i regi av Tromsø Hundeklubb! Oppstart 29. september. Det gleder vi oss til! 

Comments