Distansemerket til Norsk Polarhundklubb - loggføring av antall km på tur / trening


I 2015 var det 9 som tok distansemerket i bronse, 1 i sølv og 3 i gull. Fra 1. mars logges kilometer i eget skjema. Håper jeg kan inspirere flere til og delta! Og at mange melder seg inn i Polarhundklubben, logger og rapporterer inn sine aktiviteter for kvalifisering til distansemerket for 2017.Jeg meldte meg inn i Norsk Polarhundklubb like før årsskiftet fordi jeg har lyst til og ta Polarhundklubbens merker: Kløvmerkene, distansemerket og aktivitetsmerket. Vi trener hundene i små og store spann både sommer og vinter - forann sykkel, vogn, ski, slede og til fots. Vi trives veldig godt på tur i fjellet og har fantastiske turmuligheter i nærområdet - både her på Håkøya, Kvaløya og Ringvassøya der vi har hytte. Jeg liker også godt å drive med utstilling / handling, og drar gjerne med meg hundene på show.

Jeg har stor sans for Polarhundklubbens ide om og stimulere til økt og variert aktivitet med hundene blandt sine medlemmer - og muligheten for og dokumentere dette med prøver. Nå i helga var jeg på vintersamling i Nordlenangen og tok kløvmerket i bronse med to av hundene våre, Saija og Chena. Flott tur i koselig selskap og prakfull natur. 2017 er også året for debut i nordisk stil som en del av meritteringen til det norske utstillingschampionatet. Selv er jeg en katastrofe / kamikaze på ski - men heldigvis så har jeg fantastiske venner som trør til og er dyktige både på ski og med hund!!

Kravene for distansemerket i bronse er 1800 km. Verdens tøffeste hundeløp, Iditarod, er på ca 1600 km. Vinneren av Iditarod 2016 brukte 8 dager 11 timer og 20 minutt på løpet. Fordelt gjennom et helt år tilsvarer distansen 1800 km ca ei halv mil per dag per hund.

Kravet til distansemerket i sølv er 2700 km og gull 3600 km. Distansen 3600 km - som kvalifiserer til distansemerket i gull - tilsvarer nesten ei mil per dag.

Trener man et konkurranse/storspann til Finnmarksløpet er kravene til dette merket vel bare "blåbær". Men disse merkene er et flott ambisjonsnivå for de som trener mer variert 1-2 hunder i gangen og ikke er hundekjørere på fulltid. De fleste polarhundeierne tilhører kanskje denne siste gruppen?  Polarhundklubben har etablert disse merkene for å stimulere medlemmene til økt aktivitet. Og det fungerer! Et praktfult eksempel til etterfølgelse for andre raseklubber.
Kilometerne som kvalifiserer som distanse til dette merket kan inkludere alle typer treningsturer med hunden - både gåturer, sykkelturer, skiturer, sledeturer, kjøring med vogn, turer på truger, joggeturer med mer. Finn fram mobilen og start Endomondoen hver gang du drar ut med hunden(e)! Turene logges altså fortløpende vha en treningsapp, og så skal man rapportere i eget skjema hvert kvartal. Året strekker seg fra 1. mars til 1. mars.

Comments