Breeding plans WINTER 2017 / Planlagt parring VINTEREN 2017: Chena av Viddashusky x ThuleThule has always been a favorite of mine, and I have long wanted to use him in breeding. He is the perfect match for our Chena.

Reg number: NO37337/12
Born: 07.03.2012

Owner: Raymond Hofsøy
Breeder: Kristin Marie Tjosås Pedersen, Borkenes

Sire: N UCH Kari Trestakk's Loke NO36991/09 (N UCH Idefix x Tessa av Kitwanga)
Dam: N UCH Carillo Supergirl 07016/07 (N UCH Carillo Starvin Marvin x N UCH NV-04-06 Carillo Stella Polaris)

Weight: 25 kg
Eyes (including gonioscopy) clear (June 2017)
HD: A (free) (June 2017)

I plan to use Thule in breeding with our Chena av Viddashusky this coming winter.

More photos of Thule can be found here.


Det planlagte kullet etter Chena og Thule er oppkalt etter den bitte lille Scotske øya Islay (bare 2 mil lang) som rommer hele 8 whisky destillerier - og valpene vil få navn etter disse whiskeyene. Islay-whiskyene kjennetegnes ved sin sterke røyksmak. Øya har en lang historie med religiøs andektighet og skotsk-gælisk er snakket av rundt en fjerdedel av befolkningen. Som dere skjønner er vi i Scotsk modus for tiden - sterkt innspirert av Outlander-serien, som kullet til Saija og Stark er oppkalt etter. Mange fuglearter holder til på øya Islay, blant annet vinterpopulasjonen av tundragås og hvitkinngås, og øya er derfor et yndet mål for fugletittere året rundt. Isley er særlig kjent for å ha en liten bestand av den sterkt truede arten alpekråke. Ideen om navnene til Chena sine fremtidige valper har vi "ruget" på lenge. Den ble unnfanget over et glass Islay-whisky i fint juleselskap i festsalen på Arktisk Biologi (jobben min) en desembernatt før jul. Kullet er dedikert til min kjære venninne - og Chena sin elskede venn - Gabi. Vi gleder oss og håper på spreke, vakre Chena x Thule valper på nyåret. Bildet av Chena er tatt av Ida-Helene Sivertsen


Thule-gutten reiser hjem igjen til familien sin tirsdag ettermiddag etter en intensiv uke her hos oss på Håkøya. Han har vært til helsesjekk med gonioskopi, øyelysning og HD røntgen, utstilling, med dertil utstillingstrening, to runder med spa / shampo i badekaret, blåsing, børsting, pedikyr, løpetid på tre av tispene, trening i spann og VOM dogrun!

Om alt nå går bra med røntgenresultater blir det parring av vår Chena av Viddashusky når hun får løpetid rundt jul en gang. 

Thule sin eier er Raymond Hofsøy og Thule er oppdrettet av Kristin Tjosås Pedersen. 

Jeg har kjent Thule siden han kom til Tromsø som liten valp for ca 5 år siden, trent han i spann som unghund og lenge hatt lyst til og bruke han i avl. Til Chena blir han perfekt match. 

Han er tantebarnet til vår Snykovet's Vida og barnebarnet til Tessa av Kitwanga. Hans foreldre er N UCH Carillo Supergirl og N UCH Kari Trestakk's Loke - se stamtavle nedenfor. 

Thule trenes i 6-spann sammen med to Siberian huskies og tre meget gode Alaska huskier. Han er en arbeidsom, sterk og flink trekkhund med nydelige, flytende, effektive bevegelser. Thule er også godt bygget og har god polar pels slik jeg liker det. Han er en ordentlig hjertesmelter! Sosial, veldig kosete og pratsom med dyp, dyp røst, som går helt ned i bass-stemme når han er på sitt lykkeligste.

Flere bilder av Thule her.
Thule på utstillingstrening med Ida-Helene Sivertsen


Thule med sin oppdretter Kristin på NKK utstillingen nå i helga


Prepping for show with Ida-Helene


In the showring with me. Photo: Seline Richardsen

Thule sin stamtavle

Navn: Thule
Reg nummer: NO37337/12
Født: 07.03.2012 (5 år gammel)
Oppdretter: Kristin Marie Tjosås Pedersen, Borkenes
Eier: Raymond Hofsøy
Far: N UCH Kari Trestakk's Loke NO36991/09 (N UCH Idefix x Tessa av Kitwanga)
Mor: N UCH Carillo Supergirl 07016/07 (N UCH Carillo Starvin Marvin x  N UCH NV-04-06 Carillo Stella Polaris)

Vekt: 25 kg
Gonioskop og øyelysning: Intet påvist (16 juni 2017)
HD: A (fri) (20. juni 2017)

Stamtavle fra DogWeb inkludert HD status (data fra DogWeb): 

Comments