Stamnavnet "NO*Alterskjær" godkjent for fremtidig katteoppdrett
I går kom det mail fra "Ishavskatten" / Norske Rasekattklubbers Riksforbund (NRR) om at min søknad om stamnavn "NO*Alterskjær" er godkjent av den internasjonale katteorganisasjonen FIFE. Det gikk utrolig raskt! Søknaden ble sendt inn 30. august og allerede en måned senere kom det hyggelig og positivt svar.

Det første navne-alternativet, "SnykovetKatten", ble desverre ikke godkjent. Men alternativ nummer to, "Alterskjær", gikk altså igjennom og det var koselig for Alterskjær er min farmors pikenavn og mitt mellomnavn. Jeg tok farmor sitt pikenavn som mellomnavn til minne om henne - og nå blir dette navnet også STAMNAVN for vårt fremtidige oppdrett av Maine Coons.

Kattungen vår - Puma - er bare 15 uker - så et evt oppdrett er langt frem. Men planen er at Puma skal få selskap av en Maine Coon pus nummer to i løpet av året som kommer - og så får vi se hva fremtiden bringer. Dere kan følge katteriet på en egen blogg: Alterskjær´s Maine Coons.

Selv om jeg nå har kjøpt rasekatt og fått stamnavn, så har jeg selvsagt på ingen måte tenkt å "flagge helt ut" - og slutte med oppdrett av Siberians! Jeg gleder meg veldig til parring og forhåpentligvis valpekull på både Saija og Chena denne vinteren. Vi venter og venter og venter på løpetid...... Saija som jeg trodde skulle "løpe" i august holder oss virkelig på pinebenken denne gangen.
We are happy to announce that our application for a cattery name has been accepted by FIFE - Fédération Internationale Féline. Our cattery / breeding name is "NO*Alterskjær".

Comments