Vi kjører nye veier

Det har vært en super, trivelig helg. Fantastisk flott tur i dag også i praktfult vær og på nydelig føre. Vi har hatt det stabilt kaldt en lang periode nå, løypene er hardtråkket og det er perfekte forhold for tur.

Vi får stadig spørsmål om når vi skal kjøre løp. Og om vi skal delta i løp denne vinteren.

Det primære for oss er treninga og turene med hundene, ikke løpene. Våre hunder er i alderen 6 måneder til 2 år, de fleste av hundene er under 18 måneder som er minstealderen for løp.

Det blir sikkert løp etterhvert, men akkurat nå er vårt hovedfokus å trene inn valper og unghunder slik at vi får til et godt og velfungerende spann med glade sterke hunder, gode rutiner, samt at vi selv får erfaring og trening som hundekjørere. Vi stresser ikke med å delta i konkurranser - det får komme når vi og hundene er klare for dette.

Om et par uker reiser vi nordover til Alta, for å være handlere for Marius Moholdt på FL1000 under årets Finnmarksløp. Det gleder vi oss stort til, og vi vet at vi kommer til å lære masse på denne reisen.






Vann og mat



Vi vil ha snackpølse





Lærke og Frost



Gruuuuuusomt kjedelig med stopp, snacking og vanning underveis. Hundene vil bare videre. Her klager Frost sin nød fordi vi har tatt en stopp.



Birk og Noor i farta



Noor og Birk



Birk, Noor, Lærke, Frost, Loke og Vida på turen i dag.



Noor og Birk i full fart. De er blitt flinke lederhunder begge to. Lille Noor er full av energi og pågangsmot, hun motiverer virkelig de andre hundene til å stå på. Birk er en sindig kar med blikket stor sett plantet framover, jobber jevnt og trutt, selv om han i dag har hatt mange snusestopper langs løypa. 

Denne helga har vi kjørt med en løpsk blondinde (Frost) midt i spannet og to hormonrusa unge hannhunder forann (Birk) og bak (Loke). Men det har gått som en drøm! De begynner og skjønne det nå - at de er på jobb når de går i spannet - og at da skal vi ikke ha noe tull og tøys.



Musher & handler koser seg på tur



Vi fikk trent masse på passering av skiløpere og andre hunder i dag. Hundene var kjempeflinke. Og alle vi møtte var blide og fornøyde. Mange stoppet opp og slo av en prat eller knipset bilder av hundene.



Trude med Noor og Birk på parkeringsplassen utenfor Kaldfjord kirke. Smilla fikk være med Trude på flott skitur i dag i det nydelige vinterværet.


Tilbake i bilen. Vida og Birk på tur hjem etter en fantastisk formiddag på fjellet.

Comments