Vi bygger muskler i oppoverbakke

Team Snykovet tester ut nye treningsområder med den nye Dyck vogna. Vi har funnet en flott anleggsvei som går delvis opp mot Raudfjellet (542 moh) i Kattfjord på Kvaløya hvor det er meget gode forhold for å trene hund. Veien går ca 5 km opp på fjellet til en flott stor snuplass (ca 400 moh), slik at det totalt blir ca 1 mil tur / retur i vakkert fjellterreng med nydelig utsikt. Det er utrolig bra trykk i hundene selv om det er seige lange oppoverbakker. Langs veien er det rikelig med "vanningsmuligheter" der hundene kan få drikke og kjøle seg ned i frisk godt fjellvann. Det går endel kyr og sau på beite i området. Vi har også truffet reinsdyr. Det er i dette fjellområdet det skal bygges vindmøller / vindkraftverk (Norsk Miljøkraft Raudfjell AS). Anlegget vil kunne gi en kraftproduksjon på inntil 300 GWh, tilsvarende forbruket til omlag femten tusen husstander.

8-spann:


Ulveblikkjentene Smilla og Frost viser gode talenter i led.

Loke og søster Noor (de har samme far) - den ene nesten dobbelt så stor som den andre (28.5 kontra 17 kg) - er kjempegode venner og jobber godt i lag.

Thule og tante Vida - digger hverandre og jobber i team.

Bakerst på denne turen gikk Isa og Lærke. Isa er søstra til Smilla og Frost. Hun er fersk i spannet - men har tatt dette på strak arm og digger spannkjøring! Isa og Lærke fungerer veldig godt i lag. Akkurat nå har begge disse tispene løpetid - så de er bevist plassert bakerst! Også for at Isa, som er ny i spannet, skal få litt ekstra moralsk støtte ved og være nær oss.

Masse seige oppoverbakker - her bygger vi muskler alle sammen - både folk og hunder!

Rolig og forsiktig i nedoverbakkene så vi ikke kjører på oss skader. Her har de oppdaget meg - eller kanskje kyrne som står rett bak meg?

Tilbake ved bilen får hundene ny vanning og masse skryt!

6-spann:


Jonny opp bakkene med Noor og Smilla, Vida og Birk, Isa og Lærke.


Og meg opp bakkene med samme 6-spann.

Comments