Snykovet´s Arwen født 18. november


Enebarnet Arwen 10 dager gammel. Vekten er tredoblet siden fødselen til 1560 gram. 


Arwen 9 dager gammel


Arwen 3 dager gammel. Her har hun økt 300 gram i vekt fra 530 gram (fødselsvekt) til 830 grams 3 dager senere.


Link til video av Arwen noen timer gammel her.


Arwen sover godt inntil mor

Fødselene stoppet opp på Noor etter mye jobbing i natt, og vi måtte inn til veterinær Vigdis og Bente på Dyreklinikken Tromsø. Noor hadde full åpning og full kraft på veene, men den ene valpen var feilstilt og stod bom fast med forbeina vendt bakover og dermed brede skuldre som buttet mot. Det gjorde svært vondt for Noor når riene kom og hun skulle presse - for valpen ble bare stående og stange - og dermed holdt hun igjen i stedet for og få presset ut valpen. Når hun fikk hjelp gikk det imidlertid greit og få den ut. Denne valpen, som var en flott, sort og hvit hannhund på 550 gram, døde desverre under fødselen fordi navlestrengen kom i klem. Det ble forsøkt gjennoppliving men uten hell. Fryktelig trist!

Etter at vi hadde luftet Noor og hun kom inn igjen, fødte hun selv en vital og vakker tispevalp (530 gram) på klinikken. Vi har kalt henne Arwen og denne valpen skal vi beholde selv.

Det ble gjort røntgen på Noor for og være sikker på at hun ikke gjemte på flere valper. Men som tidligere vist på ultralyd bar hun bare på to valper. Noor har fått antibiotika for og unngå infeksjon.

Vi er veldig takknemmelig og glad for at vi berget Noor og nydelige Arwen. Tusen takk til våre dyktige veterinærer Vigdis og Bente!!!

Nå er vi kommet hjem igjen med mor og barn - og de ligger og koser seg sammen i valpekassen på kjøkkenen. Noor har gode instinkter og gjør en flott jobb som mamma.

Vida hadde termin i går 17. november, så vi regner med at det ikke er lenge før hun flytter inn i valpekassen på vaskerommet. Vi håper og tror at dette skal bli en enklere fødsel enn den vi hadde med Noor.


Snykovet´s Arwen født 18. november. Arwen betyr muse, kvinnelig guddom, kvinnelig overnaturlig hjelper på wailisisk.

Comments