Helsestoff: Ormekur - drektige tisper og valper



Noor sin mage øker i omfang fra dag til dag nå. Litt vanskelig både å finne gode sitte- og liggestillinger syns hun, for magen er så i veien. Melkekjertlene vokser også og pelsen i "matfatet" er i ferd med og tynnes ut, slik at valpene skal finne fram til pattene og kunne ligge varmt og godt mot huden. Noor får kose seg mye inne nå og sover sammen med meg på netten! Særlig andektig blir hun når vi stryker og kjenner på magen. Jeg kan kjenne de små valpekroppene og at de beveger seg. Det er en deilig følelse som gjør meg virkelig lykkelig!

Noor har god matlyst og spiser godt. Vi gir variert kost (pellets, vom og hundemat, frysetørket vom, og tilskudd av litt lakseolje). Hundene syns det er stor stas med tørrfisk som kos / snacks mellom måltidene.

Vi gleder oss enormt til endelig og få hilse på Noor og Alak sine valper som vi har ventet på så lenge!! Fredag skal Noor ha ormekur og da er det bare en uke igjen til termin!



Hos oppdretter
Drektige tisper gis en ormekur 1 uke før og 1 uke etter valping. Valpene behandles første gang når de er 1 uke gammel. Diende valper kan få Banminth pastaen direkte i munnen. Den smaker godt. Andre behandling skal skje senest når de er 20 dager gamle. Siden behandles valpene hver fjortende dag ytterligere 3 ganger.

Etter at valpen har flyttet til sin nye familie
Unghunder behandles normalt når de er 3 og 6 måneder gamle. Voksne hunder behandles ved påvisning av parasittinfeksjon. Parasittbehandling av hund er reseptbelagt for og unngå overbehandling og resistensutvikling hos parasittene. 

Comments