Snykovet valpene 6 uker gamle



Vi har bygget valpegård i en huk av huset med overbygd tak, der er det lé for vær og vind, og valpene med mødre har det tørt og fint med hundehus og masse godt høy å ligge på.

Det har vært full fart med lek og morro i valpegården hele jula. Det er deilig å ha juleferie og masse tid til valpene nå mens de er på sitt mest aktive og de utvikler seg så fort. Valpene flyttet ut i valpegården like før jul men er inne på kos og lek hver dag. Vi tar dem også ut på små turer på snøen i hagen, og de sosialiseres daglig med folk og med resten av hundene i flokken vår. De har et rikt utvalg av leker som de syns det er stor stas og herje med, og de utforsker både hverandre, valpegård, hage og hus med stor interesse.


Vida og Nasse sine valper 5 uker gamle julaften: Snykovet´s Birka, Barly, Bajas, Bella. Valpene fôres nå fire ganger i døgnet (vi bruker vom og hundemat for valper og valpefôr / pellets bløtt i vann) og de spiser godt alle sammen. De får fortsatt endel melk av Noor og Vida - selv om de skarpe valpetennene gjør at mødrene ikke slipper dem til så ofte som før.

Link til video av valpene tatt i dag 30. desember her.


Snykovet´s Bella og Bajas veier nå henholdsvis 4.2 og 4.7 kg (6 uker gamle). Bella skal gå i trespann sammen med Arwen sin halvbror Amarok og Smilla sin søster Isa i Hessfjorden på Ringvassøya når hun blir stor. Og i storspann sammen med resten av Team Snykovet. Hun er den mørkeste av Vida sine valper og ei meget vakker lita frøken full av futt og action.

Nydelige Snykovet´s Barly veier nå 4.4 kg og er en herlig krabat. Han er en kvikk, leken, aktiv, sosial, kontaktsøkende og praktfull gutt som skal gå i trespann sammen med flotte Lloyd og Melima (begge Siberian huskies) når han blir stor. Han er den eneste av valpene som flytter "ut av Nord-Norge", og reiser med fly til Surnadal sammen med sin nye eier i januar.


Snykovet´s Birka og Raymond - kjærlighet ved første blikk! Birka har et brunt og et blått øye. Hun er meget vakkert bygd og vil sikkert kunne gjøre det bra også på utstilling. Ei lita, nett og veldig søt tispe som nå veier 4 kg 6 uker gammel. Full av futt, sosial og søkende. Hun skal gå i tospann med Siberian husky Bjørk i Narvik når hun blir stor - og det gleder hun seg veldig til!


Snykovet´s Bajas har nådd igjen Arwen i vekt og veier nå 4.7 kg. Her er han på armen til Emilie. Bajas er en kul og robust type, den av valpene som ligner mest på pappa Nasse! Han tar livet alldeles med ro! Han er den største av valpene i Vida sitt kull. Det passer bra iom at han skal gå i tospann med en stor og flott Alaskan / Malamute tispe. Bajas er en deilig og vakker hannhundvalp som gleder seg til å bli kjent med sin nye familie i Bardufoss.


Snykovet´s Arwen og Sverre-Leander koser seg ute i snøen. Arwen veier nå 4.7 kg og er veldig lik pappan sin Varg da han var valp. Ørene henger fortsatt på henne så hun tegner til å bli stor. En skikkelig kraftplugg som skal gå i spannet sammen med resten av Team Snykovet når hun blir stor.


Jeg gruer meg til Barly, Bajas, Birka og Bella flytter "hjemmefra" om et par ukers tid - men gleder meg til å få følge dem alle tett i årene som kommer, og heldigvis kan vi beholde en av valpene - Arwen - selv - så det blir ikke helt fritt for valpekos!

Med dette bildet som ble tatt på selveste julaften formiddag - da hele familien Sundset var ute på sledetur - ønsker jeg alle sammen ei fortsatt god romjul og et godt nytt år!

Comments