Vaksinering av valpene 8 uker gamle

I dag har jeg vært hos veterinær Vigdis Børset Rædergård / Tromsø Dyreklinikk med hele valpeflokken! Valpene er nå chippet / ID-merket, har fått vaksine (Nobivac Parvo), og helsesjekk / attest. Veterinæren innrapporterer valpenens microchip nr til dyreidentitets register via sitt veterinærsystem. Valpene registreres da direkte i NKK sin database. Pris totalt ca 5 500 for fem valper.

Valpene ble veid hos veterinæren 8 uker gamle: Guttene Barly (6.1 kg) og Bajas (6.65 kg) til venstre på bildet under, Bella (5.6 kg ) og Arwen (6.55 kg) til høyre på armen til veterinær Vigdis Børset Rædergård. Birka (5.45 kg) sprang rundt på gulvet. Fødselsvekt på valpene var omlag 500 gram. Mamma Noor veide vell ca 3 kg da hun var 8 uker gammel så datter Arwen er mer en dobbelt så stor. Men så er jo pappan Varg en stor kar da på ca 29 kg. Noor ammer fortsatt alle valpene - og de har en voldsom appetitt på fôr. Favorittmaten er pellets for valper og kjøttdeig blødt i varmt vann. Da slafser de forskåla tom på no time!

Barly, Bajas, Bella og Arwen. Birka sprang rundt på gulvet da bildet ble tatt. De hadde skikkelig party på veterinærkontoret rabagastene - mye spennende inkludert en tredemølle som skulle undersøkes. Det var ikke knyst i dem da de fikk chip og vaksine injisert - de var altfor opptatt med å spise godbiter.
Valpekjøperne må sørge for at valpen vaksineres på nytt ved 12-13 ukers alder. Ta kontakt med veterinær og avtal det beste tidspunkt for dette, det kan være lurt og vente til 13 uker. Valpene kan bli litt utilpass det første døgnet etter vaksinen. Vaksinen inneholder flere komponenter og gir beskyttelse mot parvovirusinfeksjon, smittsom leverbetennelse, valpesyke og parainfluensa / kennelhoste

Flere gode råd og tips om det å ha en ny valp i huset finnes her.

Comments