B-kullet: Flytter hjemmefra

Cathrine og snuppelura Birka onsdag kveld. Cathrine sin blogg kan dere følge her.

Nå har alle Vida-valpene (som ble 8 uker tirsdag denne uken) reist avgårde med sine nye familier. Det er veldig vemodig å si adjø, men jeg vet at Bella, Birka, Barly og Bajas er i de aller beste hender og at jeg vil få følge dem tett alle sammen i årene som kommer. Det gleder jeg meg til!

Papirarbeid i forbindelse med valpesalg. Vi bruker standard kjøpeavtale og veterinærattest fra Norsk Kennel Klub. Valpene ble chippet, vaksinert (vaksinasjonsattest skal følge valpen) og undersøkt av vår veterinær mandag denne uken (8 uker gamle). Veterinær sender info om chipnummer til dyreidentitet slik at kullet blir ferdig registrert hos NKK. Torsdag kom registreringsbevis/stamtavle og eierbevis for hele kullet i posten fra NKK. Nå som kontraktene er signert og valpene er flyttet til sine nye eiere kan jeg foreta eierskifte på valpene elektronisk på "min side" på NKK sin nettside. Eierbeviset sendes deretter direkte til ny eier / valpekjøper. Original stamtavle / registreringsbevis ettersendes av oppdretter til valpekjøper / overleveres ved signering av kjøpeavtale. Ved kjøp av registrerte valper medfølger også Agria dyreforsikring og rabattkort på Eucanuba valpefôr. Oppdretter mottar ID-kort på alle valpene fra dyreidentitet da oppdretter blir registrert som første eier av valpene. Etter at oppdretter har foretatt eierskifte på valpene sender Dyreidentitet ut nye ID-kort til de nye eierne.



Valpekjøper anbefales å forsikre valpene i Agria Dyreforsikring ved overtagelse.

Valpepakker. Valpekjøperne får også med valpefôr fra Eucanuba, målebeger, brosjyrer om valp og fôr, fôrskåler, halsband og leieband med logo til valpene. Og evt info om Norsk Siberian Huskyklubb til de som ikke har Siberian husky fra før.

Gode råd og tips om det å ha en ny valp i huset finnes her.

Elisabeth og nydelige Barly reiste sørover med fly torsdag morgen.

Jonny og Silje med Amarok og Bella fredag ettermiddag.

Gromgutten Bajas var den siste av valpene som dro fredag kveld. Her er han sammen med sine nye eiere Madeleine og Magnus. Madeleine har en flott turblogg som dere kan følge her. Se også oppslag om Madeleine sin blogg i dagens Dagbladet-reportasje om eventyrlige reiser her.

Comments