Hyttetur i nordlyset februar 2014

Rune kom hjem fredag kveld etter to uker på jobbreise i Østerrike og Tyskland (inkludert en kjapp skitur i Alpene: Se film her), og lørdag formiddag pakket vi bilen for etterlengtet hyttetur. Med oss hadde vi hundene Noor, Smilla og Arwen, og ungene Sverre-Leander, Ingrid-Helene og hennes klassevenninne Mia. Så for en gangs skyld kjørte vi bare med en bil! Dette var første hytteturen til Ringvassøya for både Arwen og Mia.

Resten av hundeflokken vår var igjen hjemme på Håkøya med superhandler Sanne og fikk flotte helgeturer på ski de også! Lærke som hadde fin, smal midje her i forrige uke, har nå seget skikkelig ut, er blitt god og rund, og ser tydelig drektig ut. Hun skal i røntgen om en uke (mandag 10. februar) slik at vi får vite helt sikkert hvor mange valper som kommer i forkant av valpingen (termin 20. februar). Link til video av Lærke nå fredag her. Les mer om Lærke og valpene som ventes her.

Det er lenge siden sist vi var på hytta nå etter en veldig lang periode med skikkelig kulde, så da vi kom til hytta var det minus fem grader inne og vannet var frosset. Ledninger og rør i kaffemaskin og til oppvaskmaskinen var frosset / sprukket - og må repareres. Og TVen fikk vi heller ikke skikk på - men det var nå ikke akkurat verdens undergang! Det var hustrig og utrivelig kaldt i starten - men med full fyr på peis og ovner - og ungene pakket godt inn i saueskinn og tepper forann peisen - ble det varme i hytta etterhvert.

Det var mindre snø på hytta enn hjemme på Håkøya, så vi slapp å gå i gang med å måke hundegården. Det går flotte scooter løyper forbi hytta og opp på høyfjellet, så det er supre forhold for turer med hundene. Og lørdag var det også et stort hundespann som trente på Skogsfjordvatnet.

Når man er på hyttetur er det også tid til å pusle litt på mac-en i godstolen forann peisen. Denne helga har jeg skrevet en artikkel om klikkertrening til neste nummer av Huskybladet (medlemsbladet til Norsk Siberian Husky Klubb, jeg er med i redaksjonen for bladet), og jeg har "snekret" en liten film om valpene til Vida og Noor som nå er lastet opp på YouTube og kan ses her

Fine Amarok fra Kennel Ulveblikk på besøk
Jonny og nyhunden Arn. Lørdag kveld kom Jonny og Silje innom på besøk. Jonny har akkurat vært i Trondhjem og hentet hjem en ny hund fra Kennel Ulveblikk: Flotte Arn (2 år gammel), se link til stamtavle her, så nå har de fire Siberians i nyhuset i Hessfjorden - som ikke er langt fra der vi har hytta vår på Ringvassøya.
Rune og Snykovet´s Bella. Stor gjensynsglede!
Lørdag kveld braket det løs med et fantastisk nordlys på himmelen over hytta, og jeg tok mine allerførste nordlysbilder under kyndig veiledning av Silje. Det var jo mye enklere enn jeg hadde trodd. Og kjempeartig at bildene ble så bra. Vi improviserte og brukte gardintrapp og gelender på verandaen til hytta som stativ - med en fyrstikkeske til støtte for kameraet. Så nå er jeg virkelig bitt av basillen!! Flere bilder kan ses på vår facebook side her.
Snykovet´s Arwen 11 uker på tur i området rundt hytta.
Søndag var Silje og Jonny på skitur med alle de voksne hundene:
Noor, Smilla, Arn og Isa. 

Fine Noor og Smilla ilag med tøffe Silje
Skitur og snørekjøring med hundene på fjellet bak hytta vår.
Foto: Silje.
Nydelig terrent over tregrensen.
Foto: Silje.

Comments

  1. Så utrolig flotte bilder, Monica :)
    Har linket kennelen din på min bildeside :)
    Håper vi ses snart! Hils de andre, klem :)

    ReplyDelete

Post a Comment