Kick bike gir super trening før vinterens sledesesong - både for hund og eier

Rune og Noor på tur med kick sparken. Advarsel: Regelmessig bruk av Kickbike Race Max gir sprettrumpe, kondis og godt humør!

 Jeg har lenge ønsket meg kick bike! Dyreklinikken Tromsø kjører nå tilbudskampanje - og i sommer kom nydoningen endelig til gårds! Utrolig stas og kjempeartig å legge ut på første treningsturen med Vida.

En «kick bike» er en sparkesykkel - den fås kjøpt i mange ulike modeller – fra racere til mountainbikes.

Syklene er supre til trening av hunder - en til tre, fire  i slengen - om man er skikkelig tøff og liker fart og spenning! Mange hundekjørere har allerede tatt dem i bruk som treningsverktøy for hundene sine.

På Dyresykehuset selger de modellene "sport max", som er en «hybridsykkel» og "cross max", som er en mountain bike med dempere og skivebremser. Sparkesyklene kan påmonteres hundedrag slik at man unngår at lina setter seg fast i hjulene. 

Jeg valgte den robuste toppmodellen i Cross Max-serien: Kick Bike Cross Max 20D+

Denne sykkelen fikk terningkast 6 i test hos bladet Jakt og Fiske. Les flere omtaler her.

Den er utstyrt med en dempegaffel som er lettere i vekt, har større vandring, og justerbar demping. Den har skivebremser både forann og bak. Cross Max er en tøff sparkesykker for røft underlag og helårsbruk. Et fantastisk treningsredskap, morsomt til både turer, trening med eller uten hund, og som alternativ til sykkelen som fremkomstmiddel.

Teknisk info
Skinwall dekk, bilventiler forhjul 26 x 2,10´´(54-559) og bakhjul 20 x 1.95´´(54-355), felger i aluminum, nav: vedlikeholdsfrie industrikulelagre, skrivebremser, suntour XCR gaffel,  styrelager: A-head 1 1/8´´, rammen er i aluminium (farge: sort eller sølv). Gjørmeskjerm forann og bak, støtte, reflektor foran og bak, ringeklokke og verktøysett er inkludert.

Mål
Vekt: 10.1 kg
Lengde: 174 cm
Fotbrett høyde: 10.5 eller 13 cm avhengig av bakhulsjustering, brakett for høydejustering
Håndtak høyde: Justerbar 97-104 cm
Brukerhøyde: 160-190 cm
Maks vektbelastning: 120 kg

Priser nå hos Dyreklinikken Tromsø: 
Kick Bike Cross Max 20 D+: NOK 4865
Hundedrag: Racing hundedrag NOK 600 / Combi hundedrag NOK 800 

Du kan lese mer om kick bike her.


Jomfruturen med Kick Bike. Alle hunder som liker å løpe – og hundeeiere som vil holde seg i form - vil ha glede av en Kickbike. Foto: Rune Sundset. 

Comments