Utvidelse av hundegården hjemme


Overiktsbilde fra hundegården vår som er på ca 60 kvadrat etter utbyggingen nå i sommer

Ute med hundene!!!


Pimp my dog yard!! Jeg har handlet stash i Visby på Gotland!! Og de havnet som selekroker på hundegården!


Vi har tatt sommerferie. De første to ukene har gått til hagearbeid, strikking i solen, innvielse av nyinnkjøpt kick bike, masse kos med hunder, unger og venner, blogging, OG bygging av ny hundegård / utvidelse av den gamle hundegården på Håkøya. Arealet av hundegården vår er nå økt til totalt 61 kvadratmeter. Den har tre like store rom - og et litt større rom med 2 hundehus i tre rom og fire hundehus i et rom. Planen er at vi også skal bygge en ekstra hundegård på hytta - vi får se om vi rekker det i løpet av sommeren! På dette bildet er nygården ferdig og tatt i bruk. Cathrine er på besøk fra Narvik og Vida har inntatt skikkelig koseposisjon!

Se også "bygging av hundegård 1" her, og bygging av hundehus her.


1: Dag 1 - innkjøp av trykkimpregnert materiale og snekring av rammeverk / fundament til utbyggingen av hundegården. Det ekstra tilbygget vil nesten doble arealet i gården vår. Utbygget er lagt over ei grøft og det er helning i terrenget. Vi har laget en avsats som følger terrenget, men som også vil bli populært liggested for hundene, og som vil fungere som trapp opp til den "gamle" hundegården. Les mer om bygging av hundegård her. Og om bygging av hundehus her.


2: Dag 2 begynner rammeverket å ta form


3: Dag 2 på kvelden står rammeverket stabilt fundamentert og er klart for legging av platting


4: Dag 3 - Ekspedisjon til Byggmakker for innkjøp av plattingmateriale til hundegården.


5: Dag 3 har vi begynt å legge plattingen - god lufting / avrenning mellom plankene er viktig. Bordene vi bruker er 28 x 120 mm. Her har vi fått god dreis på lagarbeidet: Far kapper plank - mor skrur og slår ihjel innpåslitne veps! Fantastisk sommervær i Tromsø denne første ferieuken - varmerekord!


6. Dag 4 var det 27 grader i skyggen!!! Og arbeidet gikk litt i sirup - med badepauser, ispauser og kleggmaskre underveis. Men vi kom likevell et bra stykke videre med legging av platting både bortover og oppover.

7. Dag 5 fikk vi lagt ferdig hele plattingen, flyttet det tunge, isolerte hundehuset fra lillegården, og satt opp de første seks ytre elementene i det første rommet i ny-hundegården. Vi bruker hundegårdselementer fra Felleskjøpet. Høyde 2 meter på de ytterste elementene (disse er nå gått ut av produksjon), høyde 1.80 på elementene som deler av hundegården innvendig (dette er den standard høyden som nå selges). Vi har skrudd > 1000 skruer i nybygget så langt.

8. Dag 6: Hundegården sett fra nedsiden. Når vi er ferdig vil gården bestå av fire separate rom - med dører mellom alle rommene, 2 hundehus i 3 av rommene, og fire hundehus i et av rommene.

9. Dag 7 var vi borte mesteparten av dagen så det ble ikke gjort så mye på hundegården - men vi fikk på plass alle veggene i det første rommet i nygården, der Smilla og Lærke fikk flytte inn og ser ut til å stortrives. Elementene er 1,20 m bred og elementene mot yttersiden av gården er 2 meter høye, mens de som deler av hundegården er 1.80 meter høy.

10. Dag 8 var vi på tur mesteparten av dagen, men dag 9 var vi effektive og fikk gjort oss ferdig med inndelingen og alle elementene. Dette bildet av hundegården ovenfra er tatt på formiddagen dag 9. Vi har hengt opp presenninger og tepper for å gi skygge til hundene i solstreken. Gården er bygget i nedoverbakke og over en stor dreneringsgrøft. Den står derfor på påler og har avsatser slik at den følger terrenget.

10. På kvelden dag 9 hadde vi sommerfest / innflytningsfest i hundegården med grilling og deilig mat. Det blåste opp i løpet av kvelden og skyet over. Deilig for både folk og hunder med litt kjøligere temperaturer! Nå gjenstår bare det å legge panel i fronten for å hindre innsyn under hundegården, samt å bygge ut inngangen til det ene hundehuset for å unngå at snø / regn blåser inn på uværsdager. Ellers er gården nå ferdig og klar for besøk!

11. Dag 10 stod hundegården helt ferdig!! Kjempefornøyd!! Og endelig fikk vi svalere temperaturer og kunne ta hundene ut på treningstur med vogna igjen. Nygården ble innviet med et lite huskytreff her hos oss på Håkøya: 11 Siberians og deilige mennesker på middag i det Sundsetske hjem. Slektstreff for noen av hundene: Vida fikk besøk av sin datter Snykovet´s Bella, Lærke fikk besøk av sin datter Snykovet´s Arya, søstrene Birka og Inari traff hverandre igjen, og det var family reunion for søstrene Smilla og Misha fra Kennel Ulveblikk - som fyller 2 år i dag! Veldig atig å se disse nære slektningene i lag!

Avsatsen i nyhundegården er super å sitte på både for folk og dyr. Her er Cathrine med nyhundene Asti og Misha fra Kennel Ulveblikk.

Family renunion mellom søstrene Smilla og Misha, som ikke har sett hverandre siden de var valper på Kennel Ulveblikk.

Comments

Post a Comment