Ny hundegård på hytta

På hytta hadde vi fra før av en hundegård - med verdens vakreste utsikt mot Skogsfjordvatnet!

Sommeren 2014 begynte vi arbeidet med og bygge hundegård nummer 2. Denne er mer skjermet mot uvær og nedbør - under tak og med hundehusene innebygd i uteboden, der det også er plass til slede, seletøy, verktøy etc. Veldig kjekt når vi tilbringer påska på hytta, eller jula!

Etter et uhell med sirkelsag 3. juledag, kom vi endelig i mål med prosjektet i dag 22. februar.  

Vi syns det er artig og koselig med slike felles snekkerprosjekter, Rune og jeg, selv om det denne gang gikk litt mer dramatisk for seg enn det normalt gjør! 

På bildene under kan dere følge byggeprosessen steg for steg.

Før: Slik så inngangspartiet til hytta ut påsken 2013.Prosjektet ble påbegynt den siste ferieuka: Først måtte carporten tømmes for bjørkeved.

Deretter var det å kjøre til Hansnes for å hente mere plank!!

Så bygget vi rammeverket til plattingen.....

Det tok sin tid!

Ungene koste seg i hengekøya!

Nesten ferdig å legge platting! Og vi har vært og kjøpt inn materiale til uteboden!

Rammeverket til den første ytterveggen på uteboden er kommet opp.


Her blir det plass til tre hundehus! Inne i boden.

Nå sist helg hadde vi kjøpt inn ytterdør og ble nesten ferdig med siste veggen! 
26. oktober: Sånn! Nå er vinterveden (4 paller pent stablet) under tak, boden er ferdig snekret, og hundegården er kommet opp. Da gjenstår snekring av hundehusene inni boden og kapping av endel trær pluss litt rydding rundt hytta så kan bare vinteren komme.


Jula feiret vi på hytta og 3. juledag var været så elendig at vi like godt heiv oss i snekringa igjen. Her har vi isolert ytterveggen i rekkehuset til hundene i den nye hundegården på hytta, inne i redskapsboden. Men dagen endte med forferdelse!

Rune kappet seg stygt på sirkelsaga sent på kvelden 3. juledag, mens vi jobbet med det nye hundehuset. Han ble kjørt med ambulanse fra hytta i forrykende uvær til sykehuset i Tromsø der han ble innlagt på plastikkkirurgen, og operert / sydd sammen under full narkose i går kveld et (langt) døgn etter ulykken. 

Nå denne helga var vi tilbake på hytta igjen for første gang siden jul, og hundehusene ble snekret ferdig! Sagingen foregikk for hånd denne gang!

Husene er isolert med glava og inne i hundehusene har hundene fått en seng av treull til og ligge på. Supert materiale til husene. Innvendige mål på husene 85 x 60 x 60 cm.

Her er også taket (som utgjør en super benk inne i boden) kommet på plass.

Ingrid-Helene er storfornøyd med de flotte husene.

Det er Arwen også!

Deilig med hundegård under tak! Le for vær og vind! Og vi slipper snømåkingen! Vi har montert en god lampe som aktiveres av bevegelse i gården.

Vi har akkurat vært ute på flott kjelketur med hundene, og Ingrid-Helen nyter det deilige snykovet ved bålpanna utenfor gården.Les mer om bygging av hundegård her:
Den "gamle" hundegården på hytta med hundehus og fuglekasser og vakker utsikt.

Praktfult nordlys over "gammelgården" på hytta!

Comments