B-kullet: 1 år

Hipp hurra for Snykovet´s Bajas, Barly, Bella og Birka som fyller 1 år 19. november! Her kommer det en liten oppdatering fra hver av dem!


Snykovet´s Bajas

Magnus og Bajas! Foto: Madeleine Hanssen

Bajas sin eier - Madeleine - beskriver Snykovet´s Bajas sånn:

Bajas i korte trekk: rask, sjarmerende, vakker, medgjørlig, kjælen. 

Bajas er den enkleste og mest medgjørlige hunden i flokken. Han går overens med alle hunder, uansett rase, alder og kjønn. Han er det man kaller «easy going».

I trekkselen er han en drøm. Lina er stram fra ende til annen, uansett hvor langt og hvor fort det måtte gå. Han er både rask og utholden. Når alle de andre sakker av, er Bajas den som holder koken. Det eneste som kan sette en stopper for dette, er på de varmere dagene da pelsen hans blir i tykkeste laget. Han har arvet den tykke pelsen fra sin nydelige mor, Vida, og ser ut til å trives best når gradestokken kryper ned mot -20. Om det blir noe særlig varmere, er han ikke sen med å slenge skrotten ned i nærmeste vannkilde for å avkjøle seg.

Når han ikke er i selen, vet han å slappe av. Det sies at en god hund vet å hvile når han kan, og denne hunden hviler stort sett alltid når han ikke er i bevegelse. Bajas ses som regel deilig henslengt på bakken utfor hundehuset med sløvt, bedårende blikk. Han har en veldig «cool» personlighet; han er vakker og han vet det. Med sine løse og ledige bevegelser, liker han å tro at han klarer å sjarmere samtlige tisper i senk, men med ymse utfall.

Selv om Bajas er en «cool» husky, så vet han å sette pris på kos. Om man setter seg på bakken når han er i nærheten, tar det ikke lang tid før han planter rompa midt i fanget ditt i håp om å bli omfavnet.

Snykovet´s Barly

Snykovet´s Barly. Foto: Elisabeth Kjos.

Barly sin eier Elisabeth skriver: 

For et år kom herlige Barly til verden. Han har funnet sin plass blandt mine to andre flokkmedlemmer, og stortrives på Nordmøre. Som trekkhund er han strek og utholden, lydhør og ivrig. Inne er han verdens største kosebamse. Gleder meg til alle de årene vi får ha med denne herlige karen.

Snykovet´s Birka
Snykovet´s Birka. Foto av Cathrine Kristoffersen.

Cathrine skriver om Birka:

Birka ble raskt omdøpt av sin "bestemor" til snuti og snufsi med det samme hun flyttet inn hos meg. Årsaken er hennes konstante snusing (Kjært barn har mange navn!).

Birka er morroklumpen i flokken. Hun har stadig den valpete og buktende springingen i ring når hun blir glad (les: daglig!).

I spannet har hun utviklet seg til å bli en god trekkhund med stor muskelkraft! Etter trening har hun alltid mer enregi igjen, og mens de andre hundene legge seg til ro tar hun gjerne en snuserunde rundt i huset på skattejakt.

Hun elsker godbiter, og tørket magesekk + tørrfisk er så langt favorittene.

Birka har utviklet en veldig god pels og ofte vil hun derfor sove ute om natta. Dersom hun ikke sover ute vil hun helst ligge i senga sammen med matmor (jepp - bortskjemt frøken!).

Birka gir masse humor og glede i hundeflokken min, og jeg er kjempeglad for at hun bor hos meg.

Snykovet´s Bella

Silje skriver om Bella: 

Snykovet´s Bella er energibunten i flokken, definitivt! Fra dagen vi hentet henne hjem, en kald og mørk fredag i januar, har hun laget liv og røre rundt seg. Hun var den valpen som alltid ville være der det skjedde. Hun fant seg ikke i å være alene sammen med den andre valpen i en del av stua, mens vi var i en annen del av stua, nei, hun skulle være der vi var, helst hele tiden. Hun var ekspert på å bryte seg ut, og ga høylytt uttrykk for sin misnøye hvis hun ikke kom seg ut.

Vi var så heldige å få følge Bella og søsknene fra dag en, og det var en fantastisk reise!
Jonny var sammen med Monica under fødselen, og ble jordfar til valpene, og jeg var så heldig å få møte hele gjengen bare noen timer etter fødselen. Fra første møte, var det den lille tispevalpen med svart linje ned på snuten som skulle være Bella, det kunne ikke bli noen andre.

Bella har vokst opp til å bli en fantastisk og vakker hund, på alle måter. Hun er slank, langbeint, smart, kjapp, sjarmerende, tøff og har en nydelig pels, som hun har arvet etter mamma Vida. De blå øynene hennes er veldig uttrykksfulle og fulle av liv, og pøbelstreker. Hun har også arvet mamma Vida, og bestefar Birk sin enorme hengivenhet og simpelthen elsker kos og oppmerksomhet. Når du kommer inn i hundegården, er Bella den første som møter deg. Hun vil være nærmest mulig, og lener seg godt inntil for å få ordentlig med kos.

Bella er en veldig aktiv hund, og samler energi når hun sover eller raser rundt med de andre. I selen er hun et råskinn, og det har hun vært siden dag en! Hun elsker å løpe, og gir høylytt uttrykk for at hun er klar når hun ligger i kassen og venter på å bli satt inn i spannet. Hun jobber som en drøm og slakker aldri av, fullt fokus fra start. I løpet av høsten har hun fått prøve seg i led sammen med ledertispa vår, og klarte seg fint der. Etterhvert skal hun få prøve seg mer. Med sitt fantastiske vesen og smittende personlighet er Bella en hund man blir fort glad i, og livsgleden hennes smitter. Hun er veldig pratsom og ønsker oss alltid velkommen hjem. Vi føler oss veldig heldige som fikk Bella inn i livet vårt og gleder oss til fortsettelsen!


Bella som valp. Foto: Silje Mari Eriksen

Snykovet´s Bella - mor sin skatt! Foto: Silje Mari Eriksen.

Comments