Super start på juni måned


Chena digger kos i armkroken!

Det er første uka i juni, og det begynner så vidt og grønnes her nordpå - selv om det forsatt er bra med snø i fjellene. Midnattsola er tilbake - og både unger og voksne sliter med å få sove på kveldene! Som Hamsun skriver i Pan: "Det begynte å bli - ingen natt"!

Monica A Sundset / Kennel Snykovet

Det har vært skiftende vær - mye nedbør - men ungene er i superslag og veldig positive til tur! Tre turer på Håkøytoppen har det blitt denne uka, og i helga har vi vært på hyttetur med fjelltur lørdag, og så tur til Mikkelvika i dag med båling og fjærakos.

Været var ganske begredelig fredag kveld da vi ankom hytta, surt og hustrig lørdag, men bedret seg betraktelig utpå kvelden, og søndag hadde vi faktisk varme gløtt av sol - før det kom med en ny regneling!

Hundene storkoser seg også på hytta. Vi har to hundegårder der - den ene under tak. Men hundene er mest inne sammen med oss. Også vanker det noen ekstra godbiter og ekstra masse kos i helgene. Akkurat nå er det vårrøyting og hundene ser ganske så misserable ut - bortsett fra Chena som fortsatt har vinterulla på og ser ut som en prinsesse!

Det er magisk vakkert ved Skogsfjordvatnet der vi har hytta vår - og et yrende fugleliv. Det bygges reir og ruges på egg. Rypa kakler, storfuggelen filer, gjøken kokoer, linærla og kjøttmeisen kvirrevitter, grågåsa breker, og den vakre heiloen synger sin monotone klagesang!




Mikkelvika i dag søndag. Mange spennende skatter i fjæra.

Små og store måker, ærfugl og grågås hekker i Mikkelvika.

Deilig og varme seg på bålet. Grilling av pølser er også populært.

Rypesteggen jobber hardt med og passe på territoriet sitt rundt huset vårt.

Vida og Noor på fjelltur på Ringvassøya nå i helga.

På tur opp fra Grønnliskaret på Ringvassøya med sekken full av tørr bjørkeved, mat og drikke for rast ved et av vannene opp på fjellet. 

Torsdagstur til Håkøytoppen i øsepøseregn! Til og med direktøren er med! Pluss hele hundeflokken - men de fikk ikke plass inne i gapahuken!

Ungene digger naturstien på Håkøya. Masse flotte klopper over myrene som det er artig og balansere på. Natur "poster" og troll, pluss dype bombekrater fra bombingen av Tirpitz. Her er Vida og Chena på tur over en av bruene.


Alltid artig og skrive i turboka på toppen.

Mandag på Håkøytoppen i fantastisk nydelig og varmt vær! Ungene slapper av oppå Gapahuken.

Rampen på turen mandag. Han flyttet til sitt nye hjem denne uken.

Vida og Sverre-Leander på fjelltur på Ringvassøya lørdag.

Rune og Chena i Mikkelvika søndag. Dette stedet er balsam for sjelen! Frisk sjøluft ute i havgapet. Nydelige gule vårblomster. Masse fugl og reir. Og tett i tett med multeblomster!

Nydelige Chena - vennen min!

Comments