Hillesøytoppen: Magisk utsikt mot storhavet


Lille Saija fikk koselig haik med Irma

Mandag klatret familien Sundset inkludert onkelungen Peder som er på besøk fra Kristiansand og familien Krøger i samlet tropp opp på Hillesøytoppen (211 moh). Dette er en nydelig liten topp på Hillesøya, rett utenfor Sommarøya. Fra en liten parkeringsplass på utsiden av tunnelinnslaget (forbi ungdomshuset som ligger til høyre for krysset når du kommer til Hillesøya), går det en bratt sti opp til toppen. Det er satt opp jernstenger med solid tau mellom som man kan "entre" seg etter hele veien opp. Litt vell luftig enkelt partier etter min smak, men ungene syntes dette var kjempeartig og sprang opp fjellet på et blunk! 

Heldigvis finnes det en alternativ sti ned langs sørsiden av Hillesøya og ned til Sandvika, en lun fin vik med sandstrand, der ungene (og hunden) fikk vasse og kose seg i vannkanten i den nordnorske sommeren (7 grader varmt). Det er nydelig utsikt både fra toppen og fra stien ned mot storhavet, øyene (Senja i sør), hvite sandstrender, frodige vakre enger, vakre sommerblomster og et yrende fugleliv. Vi så også havørn fra toppen. Stien ned går langs kanten av høye stup og ned enkelte bratte partier, der det har vært flere dødsulykker senest i fjor sommer, så ungene måtte pent holde seg på stien og gå i samlet flokk i rolig tempo. 

Dagens middag ble inntatt på Sommerøy hotell: klippfisk, kveite og burger!

De glade vandrere har samling på toppen før nedstigning: Ulrik, Irma med Saija, Ingrid-Helene, Sverre-Leander, Rune, Georg, Peder og Helga!

Toppbilde ved varden på det høyste punktet - ungene skriver seg i boka

Sjå så fin utsikt på tur ned!

Utsikt mot Senja

Comments