Brosmetind: Saija´s første fjelltur



Da er vi i gang. Med sommerferien. Endelig skal hele familien være sammen igjen - i hele fem uker - etter et langt år med "direktørpappa på pendling".  Det vil si..... Rune og ungene er kjørt ned til Harstad for og besøke farmor denne helga - sammen med tante Anne og Peder fra Kristiansand - mens jeg og hundene regjerer hjemme i nyvasket, vellduftende og ryddig sommerhus. Lenge utsatt ugressluking er nå omsider iverksatt, jeg koser meg med krimbok til langt på natt og ikke minst fjellturer!! Koselig med liten valp når man har ferie! Saija er 10 uker i dag. Rødtoppen er med meg overalt - og snorksover med deilig surtålukt på puta min hver natt. I går lørdag var hun med på sin første fjelltur - til Bromsetind. Kjempestas syns Saija!

Det tar ca en time og kjøre fra Håkøya til Brosmetind på yttersida av Kvaløya. Hvilket er super biltrening for lille Saija. Ta av i Eidkjosen mot Kaldfjord og Grøtfjord. Ikke ta av i krysset til Grøtfjord, fortsett rett frem mot Tromvik, der du tar av vil venstre i krysset mot Rekvik opp til Gløshaugen, hvor det er god parkeringsplass til bilene (ca 260 moh, så du er allerede halvveis oppe).

Brosmetinden (525 moh) har fantastisk utsikt mot øyene på yttersida og storhavet. Fra parkeringsplassen går det en fin sti opp mot eggen, og videre til høyre opp mot toppen av Brosmetind. En superenkel og overkommelig topp for unger og valper, og gamle damer som meg!



Vida, Saija og meg på tur til Brosmetinden 525 moh ute på Kvaløya 4 juli. Bildene er tatt med selvutløser.


Første del av turen går gjennom spove-territorium over litt myrlendt terreng, og vi så og hørte flere storspove-par som holdt oss selskap fram til eggen og stigningen opp mot fjelltoppen.

Her er vi nesten oppe på toppen. Det er luftig utsikt / stup rett utenfor kanten for den som liker det, men trygt og slakt terreng på høyresida som egner seg godt for familieturer. Vi hadde gråvær og skodde på turen, men ikke regn og vind, og da vi kom opp på toppen brøt faktisk sola gjennom og slo på radiatoren i ca 60 sekunder! Fantastisk timing!!! Men vi rakk desverre ikke å ta noe supert toppbilde i det korte solgløttet!

Vi var tidlig ute og gikk i ensom majestet opp på fjellet, men på turen ned møtte vi masse trivelige folk!! En liten valp er en skikkelig "icebreaker"! Alle blir sukkersøt i målet og vil kose!! Saija imponerte stort på turen - hun gikk mesteparten av turen selv - med logrende hale og full av spillopper - selvsagt trygt forankret i valpeselen så hun ikke skulle skydive utfor kanten - det var bare mot slutten da vi nærmet oss bilen at hun ville sitte innenfor jakken og kvile litt.

På tur ned! Jeg mistet desverre kameradekselet på slutten av turen. Vi gikk tilbake for og lete men uten hell! Så da må vi ut og kjøpe nytt mandag. Godt det ikke var bilnøkkelen som forsvant!

Comments