Tromsø Hundeklubbs Høstutstilling 2015


Stas med gode kritikker og flotte sløyfer. Foto: Rune Sundset

Carillo Saija fylte 4 måneder onsdag denne uken - og lørdag deltok hun på sitt første valpeshow her i Tromsø. Det ble en fin debut i ringen - flott resultat og en positiv opplevelse for Saija. Tusen takk til oppdrettere Kari Granaas Hansen og Jan Kolpus ved Carillo Kennel for praktfull valp, og til Ida-Helene Sivertsen for super handling i finalen. 

Vi har deltatt på drop-in trening / handlertrening på Mandelasletta nå i høst - et supert tilbud som vi liker kjempegodt begge to. Det er en fryd og jobbe med Saija. Hun logrer med halen og tar nye situasjoner med stoisk ro. En nydelig vakker, glad, tøff og smart hund med masse guts.

I går, 29. august, deltok vi på Tromsø Hundeklubbs Høstutstilling. Det var litt færre påmeldte enn i fjor, men totalt deltok 66 valper fra hele 40 ulike raser. Saija var den eneste Siberian huskien som deltok.

Dommer i vår ring var Hollandske Hans Van Den Berg, som bla har dømt World Dog Show (se video fra 2012 der en flott amerikansk Siberian husky gikk til topps). Van Den Berg var en behagelig og rolig dommer som hadde et godt håndlag med hundene - en super første dommererfaring for Saija. Han satte stor pris på Saija og gav henne både BIR og hederspris (lilla sløyfe) med følgende kritikk/omtale:

"Excellent puppy, very nice headshape, skull and muzzle the same length, good stop, good ear ..., very nice front and rear, at the moment short in back, well angulated front and rear, good tailset, very nice, good movement."

Etter rasebedømmelsen fikk Saija en god pause i bilen før vi begynte å gjøre oss klar for finalen. Trivelig å hilse på mange kjente - både hunder og folk. 

Dommer i "Best in show - valp" var finske Harto Stockmari. Alle BIR valpene ble vist samlet i BIS ringen. Carillo Saija fikk ikke "palleplass" denne gangen, men ble "shortlistet" blandt de beste i BIS ringen av superproff handler, Ida-Helene Sivertsen.

Video av Saija og Ida-Helene i BIS ringen finnes på vår facebookside.


Saija og meg - ringside før rasebedømmelsen. Foto: Rune Sundset.

Her snorksoves det i baksetet mellom øktene - Saija er skikkelig god på powernaps!

Ida-Helene og lille Saija før de skal i finaleringen. Det ble kjærlighet ved første blikk mellom Saija og Ida-Helene. Stor stas og se disse to ilag i ringen. Perfect match!

Comments