Snykovet's Boja aka Kompis: Sinkmangeldermatose


Kompis og bestevennen Stitch (oppdrettet av Cathrine Kristoffersen, Team Vargtann) på fjelltur. Kompis veier nå 22 kg og har fått flott vinterpels. Foto: Eier.



Snykovet´s Boja aka Kompis i Balsfjord (etter Alak og Noor) fikk mot slutten av sommeren små utslett rundt øynene og snuten. Den 25. august var han inne hos veterinæren og det ble tatt blodprøver, biopsi og hudavskrap for om mulig å få avklart årsaken til disse utslettene. Han fikk også zinktilskudd for og se om dette kunne ha en positiv effekt pluss fôr med zink.

Blodprøvene viste seg å være helt fine, med et sinknivå på 12 (skal ligge mellom 10 og 20). Det er usikkert om dette kan ha vært påvirket av at han hadde fått ekstra sinktilskudd. Det ble påvist moderat vekst av Staphylococcus pseudointermedius i bakteriologiprøven, og han fikk antibiotikakur for dette. I dag kom svaret på biopsien. Det er påvist milde forandringer ved histologisk undersøkelse som er forenelig med sinkmangeldermatoseUtslettene til Kompis har heldigvis blitt bedre, og veterinæren har anbefalt at Kompis fortsetter med fôret som inneholder sink, og avventer med sinktabeletter inntil videre.


Stitch og Kompis. Synkronsoving. Det er så godt og være to. Foto: Eier.

Comments