Ny bok om Leonhard Seppala og de første Siberians






Jeg er en komplett nerd når det gjelder Siberian huskies. Heldigvis har jeg en veldig tålmodig mann og gode venner som enten er like hundegale som meg selv – eller like tålmodige og overbærende som min mann. For utrolig nok så går jeg aldri lei av å tenke på eller prate om disse hundene. Jeg elsker å drive “slektsforskning”, å studere stamtavler og å granske bilder av Siberian huskies – gjerne gamle, historiske bilder som viser hunder fra de første importene som ble gjort fra Sibir, og enda artigere blir det når man kan få informasjon om hundene på bildene, deres egenskaper og historie, og menneskene rundt.

Den nye boka til Bob & Pam Thomas (2015): Leonhard Seppala – The Siberian Dog and the Golden Age of Sleddog Racing 1908-1941, inneholder 181 historiske bilder fra Seppala sin datter Sigrid Seppala Hanks, Nome´s Lomen Brothers studio, og fra Lucile Wheeler Vaughn´s samling. Mange av disse bildene har aldri tidligere vært publisert. Dette er en skikkelig bokskatt for oss som er over gjennomsnittet innteressert i Siberian huskies og historien bak rasen. Anbefales varmt!

Boken inneholder også løpsresultater fra epoken og stamtavler. Den gir en detaljert redegjørelse for alle All Alaskan Sweepstakes – løpene, med en komplett oversikt over de tidlige løpsresultatene fra dette løpet, og flere andre løp (Solomon Derby, Borden Marathon, Fairbanks races, New England races og Eestern Canadian races). 

Nome Kennel Club ble stiftet for å sponse / finanisere hundeløpene, som ble arranget for å få slutt på de endeløse kranglene om hvem som eide de beste hundene! 

Klubbens regler for deltakelse førte til en større respekt for sledehundene og en bedre dyrevelferd. 

Boken forteller historien om Leonhard Seppala sin reise. På en kronologisk og veldig oversiktlig og detaljert måte. Fra hans oppvekst i Nord-Norge, ankomsten til Nome i 1900, om hundene hans, og mennesker han møtte. Boken gjengir avisoppslag, brev og informasjon fra mennesker som var der da det skjedde. Boken korrigerer endel tidligere misoppfatninger / misforsåelser, og utforsker motstridende informasjon og uenigheter. Den inneholder også flere nye avsløringer.

Leonhard Seppala var en karismatisk mann som elsket sine hunder, og de Sibirske hundene hans var vakre, rolige og vennlige, og elsket han! Det var derfor helt opplagt at det var Seppala og hundene som skulle være ambassadører - og reise med Nome Kennel Club sin "humane dog care message" fra Nome til New England.

Bestilling
Boken kan bestilles direkte fra forfatterne Bob og Pam Thomas på mail rhpbthomas@gmail.com

Det gikk bare noen dager med post fra USA før jeg hadde boka i postkassen her hjemme, med hyggelig signatur av forfatterne.

Pris inkludert frakt for en bok: $58.55. Om man går sammen og bestiller flere bøker i lag blir frakten langt billigere per bok. 

Comments