Midt mellom vinter og vår

Vi har vidundelige dager i Tromsø akkurat nå - sola varmer på dagen - og på natta er det frost. Det er fortsatt nok snø til å dra på sledetur med hundene - selv om starten på løypa kryper sakte men sikkert lenger og lenger oppover i skogen bak hundegården. Og smeltegropene rundt trestammene blir større og større - slik at det store spenningsmomentet er hvor mange trær man kolliderer med denne gangen. Hundene er midt i vårrøytinga - og syns det er himmelsk godt med snøbad underveis. Kjempeartig med ryper, gås og elg langs og i løypa. 

Her er noen stemningsbilder fra turene nå siste uka.


Nedoverbakke fra Håkøytoppen. Deilig, hard snø. Og hundene kan veien. Vida og Chena i led. Saija og Noor bak.


Baktroppen! Snuppe en og snuppe to - skravlebøttene Saija og Noor. Tur med dyckvogna. Gjørmebad, gråvær og litt regn i lufta.


Sledetur i solnedgang tidligere i uka. Det er variert terreng: bjørkeskog, granskog, åpent lende, bakker og slake strekk. Og nydelig utsikt det meste av veien. 


Tur med dyckvogna fredag kveld. Vida er en flink og stødig lederhund! Hun lærer opp Chena - som lett lar seg distrahere, gjerne vil ta seg et gjørmebad underveis - eller plutselig får lyst til å jakte gås.


Søndag traff vi masse grågås på turen. Og som dere ser er det periodevis barmarkskjøring med sleden.


Happy wife - happy life! Pittelitt nysnø på hard såle - gir deilig fart og noen ganger full stopp i møte med et tre - som det er mange av på sporet vårt. Rune så fornøyd på ski!

Full fart både oppover og nedover. Vi støkker som regel flere ryper på tur - og det setter hundene i 5. giret.

Comments