Kynologikurs i TromsøHelgen 11-13. november var jeg på et fantastisk lærerik, interessant og spennende kurs i kynologi - læren om hund. Kunnskapsrik, og uendelig tålmodig instruktør var Wenche Eikeseth fra NKK. Det var en flott gjeng med kursdeltagere og livlige / heftige / begeistrede diskusjoner. Bolt fikk være demo-hund på kurset og sjarmerte (selvsagt) alle i senk. Dette var super trening for han før Dogs4All.

Kynologikurset inngår som en obligatorisk del av dommerutdanningen til NKK. Men kurset kan også tas av oppdretter som ønsker å lære mer om evolusjon, anatomi, avl og genetikk, og hva man bør ta hensyn til når man skal oppdrette hunder. Kurset gir også en bedre forståelse av egen hund - og hvordan den er skapt, og er en super utdanning for de som er opptatt av sammenhengen mellom anatomi og funksjon / bevegelser. 

Kynologikurset ble gjennomført i regi av Norsk Kennel Klub Troms og Finnmark med Tromsø Hundeklubb og Aase Jakobsen i spissen. Tusen takk til instruktør Wenche Eikeseth for innspirerende og spennende dager på kurs. Dette er et kurs jeg virkelig vil anbefale for alle som driver med hund.

Cynologi course in Tromsø Nov 11-13 2016: About the background of the cynologi work with the dog's history and development. Anatomy and movements. Genetics. Basal concepts and what to pay attention to in dog breeding. Breed description, critics writing etc. Moreover, group work around the main topics. An intensive and inspiring weekend.

Kynologikurs gjennom NKK:
"Avl og oppdrett av rasehunder er et viktig fundament i Norsk Kennel Klubs virksomhet. NKKs formålsparagraf (§1-2) lyder: NKK har til formål å ivareta hundens og hundeholdets interesser i Norge, samt å bidra til å fremme positive aktiviteter med hund og utviklingen av den enkelte hunderase. NKK skal også arbeide for etisk og praktisk riktig behandling av hunder, og for at avl av hunder skjer i ønsket retning, både når det gjelder rasestandard og rasenes sunnhet. Oppdretternes seleksjon og kombinasjon av avlsdyr danner grunnlaget for utvikling av hunderasene. Målet i hundeavlen er funksjonelt friske hunder, med en rasetypisk konstruksjon og mentalitet, som kan leve et langt og sunt liv til glede for seg selv, sine eiere og samfunnet. Genetisk variasjon er en forutsetning for utvikling av rasene og hundenes mulighet til å tilpasse seg samfunnets krav. Avl og oppdrett må foregå på en dyre- velferdsmessig forsvarlig måte, i overensstemmelse med NKKs avlsstrategi og etiske grunnregler"

Se alle etiske grunnregler og avlsstrategi her.


Pensumlitteratur til kynologikurset kan bestilles på NKK sin nettside.

Kursebevis

Comments