Flybur

Jeg får ofte spørsmål om hvilke flybur vi bruker? Vi flyr sjelden med hundene våre. Bortsett fra ved henting av valp (og da transport i reisebag sammen med oss i kabinen), har vi knapt vært i fly med dem. Da vi var på parringstur med Noor og Vida til Trondhjem for noen år siden lånte vi flybur hos gode venner.

Men i forbindelse med vår første utstilling sørpå nå i år, kjøpte vi nytt flybur for transport av Saija, og et større flybur kjøpte Anita for oss i forbindelse med import av Bolt fra Serbia i sommeren. Så nå er vi utstyrt med to flotte nye bur - som jeg regner med vi skal få god bruk for på reiser til show sørpå i årene som kommer. Burene er også i bruk her hjemme som populært soversted (med døra oppe) på soverommet - en fin tilvenning - så er de vant med buret til de skal på reiser.

Ved booking av flyreiser må man ha dimensjoner og vekt klar for både bur og hund. Hundeburet må være godkjent av IATA (International Air Transport Association) til flytransport. Og det må være tilpasset hundens størrelse. Man kan bli avvist på flyplassen dersom man kommer med et for lite bur til hunden.


SKUDO 6
Passer til tispene våre. Bortsett fra Vida - som er størst.
Dimensjoner: 92x63x70 cm
Vekt: 8.40 kg pluss egne hjul som smettes på under kassen og oppbevares i eget rom under transport. Ikke fult så trygt som egen tralle.

Passer til hannhunden Bolt (25 kg) pluss Vida (22.5 kg).
Dybde: 99 cm
Bredde: 66 cm
Høyde: 76 cm
Vekt: 8.8 kg
Understell / tralle / universalvogn (13 kg): 4 svingbare hjul i massive gummi, lastekapasitet 250 kg, lasteoverflate 850 x 600 mm. Festes til buret med lastestropper.

Comments