Forberedelser til Herringen TrailDecision made! We have entered Chena av Viddashusky (born Aug 7 2014) and Snykovet's Jon Snow (born Feb 20 2014) for the Herringen Trail in Mosjøen in February - Nordic style 20km. JS is a true gentleman, very strong and very handsome! The perfect fit for little Miss Speedy in front of the pulk. Carillo Saija (born April 26 2015) will also be going. More on that later. 

Dette blogginnlegget er først og fremst en huskeliste for meg selv - men vil sikkert også være til glede for andre som skal delta på løp for første gang og lurer på de samme tingene som meg. Om dette kan bidra til og senke "lista" - slik at flere "ferskinger som oss" deltar - er det supert.

Fra og med 1. januar 2017 gjelder nye regler for tildeling av tittelen Norsk utstillingschampion (N UCH) for Siberian huskies. Hunder som tildeles denne tittelen må i tillegg til 3 utstillingscertifikat nå også ha oppnådd løpspremiering. De som har få hunder kan merittere seg i Nordisk stil (ski og pulk, 20-40 km, 1-4 hunder, vekt tilpasset vekt på hundene) i mellomdistanseløp som er terminfestet og godkjent som prøve.

Hvilke prøver teller som merittering?
Oversikt over trekkhundprøver for polar raser og info om påmelding finnes på Norske Kennel Klubb sin nettside her. Løpene står litt hultert i bultert så let tålmodig gjennom listen. Herringen Trail i Mosjøen 25-26 februar er eneste mulighet for merittering i Nordisk stil i Nord-Norge. Der innviteres det til 10 og 20 km nordisk stil med 1- og 2-spann. Så nå har vi "hevet oss rundt" og kjøpt inn pulk og utstyr som tilfredsstiller kravene for Nordisk stil - konkuranse.
The dreamteam Chena av Viddashusky and Snykovet's Jon Snow on todays run with Gabi preparing for Herringen Trail. Perfect lunchdate for Chena. Photo by Gabi Wagner.

Herringen Trail 2017
I Herringen trail er det altså mulig og kjøre nordisk stil for 2-spann 20 km. Vekta for 2-spann regnes ut i forhold til hundens vekt (x 0.7). Løpet arrangeres av Mosjøen Hundekjørerklubb ved Herringen bygdahus, ca 20 minutt fra Mosjøen sentrum. Det er et terminfestet løp som følger reglene til Norges Hundekjørerforbund. Reglene finner du her.

Påmelding til prøve

12.03.2017
13.03.2017
Norsk Polarhundklubb
Mørland, Anna Sofie
Vierkjerrkroken 224
1930  Aurskog
sofie-mo@online.no
91-17046
Gr, S, SH
Herringen Trail
Kontonr.: 1503.15.26741
50

For og melde seg opp til prøve (Herringen Trail) må man altså melde fra til Anna Sofie Mørland i Norsk Polarhundklubb og betale inn på konto (50 kroner per hund). Fristen for påmelding til prøven er dagen før løpet både betaling og innsendt excelfil med alle data på hundene innmeldt. Etter løpet må man sende inn oppdatert excelfil sammen med en pdf  / bilde av resultatlisten for løpet slik at Mørland får informasjon om dette fra oss (arrangør sender ikke dette inn). Deretter melder Mørland inn resultatet til NKK. Man kan også sette raseklubben på kopi i eposten med resultatlisten, men det skal ikke være nødvendig.

Det finnes instruks for påmelding og rapportering av trekkhundprøver på NSHK sin nettside her.
Excel arket som skal fylles ut ligger nede på denne nettsiden og heter spannopplysningsskjema. Her står det også en del generell informasjon om hvordan dette skal gjøres i praksis.

Påmelding til løpet
For påmelding må følgende oppgis.
Navn:
Distanse:10, 20 eller 52 km.
Klasse: A, B, eller C ( A: alle, B: samojed, grønnlandshund, Alaskan malamute. C: siberian husky.
Gren: slede, nordisk eller snørekjøring.

Priser/startkontigent
52 km kr 750
20 km. Kr 450
10 km kr 300

Løpsregler og startlisens se www.sleddog.no

Påmeldingsfrist 15.februar 2017
Spørsmål om Påmelding: Roy Nicolaisen
Email: 9050nico@gmail.com
Kontonr: 4530.28.18537
Ekstragebyr ved etteranmelding kr150

NB! HUSK VAKSINASJONSKORTET
Alle hunder som skal delta på arrangementer i regi av NHF skal være vaksinert mot valpesyke, parvovirus og smittsom leverbetennelse (Norges Hundekjørerforbund). Alle deltagende hunder skal ha vaksinasjonskort. Vaksinasjonskortet skal være påført hundens navn, fødselsdato, identitetskode og merkemetode. Vaksinens navn, vaksinasjonsdato og tidspunkt for revaksinasjon mot valpesyke, parvovirus, smittsom leverbetennelse og identitetsmerking skal være bekreftet av veterinær med dennes signatur. Ingen deltagende hunder skal være vaksinert i løpet av de siste 14 dagene før løpsstart. 

Vi følger standard vaksineringsprogram, slik at alle våre hunder får vaksinen Novibac DHPPi vet. som beskytter mot parainfluensa, parvovirus, valpesyke og smittsom leverbetennelse.

Treningstur før Herringen Trail. Jon Snow og Chena forann pulken. Foto: Gabi Wagner.

Lisens
Vi kjøper engangslisens iom at vi ikke planlegger flere løp denne sesongen. Alternativt kan man kjøpe årslisens fra Norges hundekjørerforbund. Man trenger lisens siden dette er et løp som arrangeres i regi av trekkhundklubb. Den gir tilgang på forsikring av kjører og gjør at arrangør slipper å forsikre deltagere.

Klubbtilknytning
I punkt 6.10 i NHFs konkurranse og arrangementsreglement som ble vedtatt på forbundstinget i 2016. står det at alle deltakere på terminfestede løp i NHFs regi, skal være medlem av klubb tilknyttet NHF eller annet idrettslag tilknyttet NIF. Utøvere uten noen tilhørighet (no team) kan ikke starte. Vi er medlem av Tromsø Hundeklubb som er tilknyttet NHF / medlem av NIF - og kan dermed delta på løp med THK som klubbtilknytning.

Overnatting i Mosjøen
Arrangøren har to hytter som mest sannsynlig blir utleid, i tillegg til er det muligheter for å ligge på feltseng / liggunderlag på bygdehuset i Herringen, som også er ved startområdet, alternativt på Mosjøen Camping, ca 20 minutter fra startområdet. Vi har flottet oss og booket "hunderom" på historiske Fru Haugans Hotel i Mosjøen.


Reiserute
Vi kjører Norge (så slipper vi styret med og ta hundene over grensa). 
JS i farta! Han er superfornøyd for han skal på tur med favorittdama si! Photo by Gabi Wagner. Det koster og investere i nordisk stil utstyr - og det er langt å kjøre - men vi gleder vi oss til roadtrip - og glade hunder på tur! Det er artig og trene målrettet - og kjempeartig med et felles prosjekt sammen med gode venner. Mosjøen here we come!

Comments