Kløvtesten for Siberian Huskies

Siberian huskies er trekkhunder - men også allsidige brukshunder. I Norge kan polarhunder inkl Siberian huskies ta kløvtesten / kløvmerket i regi av Polarhund klubben.


I USA har den Amerikanske Siberian Huskyklubben (SHCA) etablert kløvtester (Working Pack Dog Program) som er en anerkjennelse av prestasjonen til Siberian Huskies som deltar på lange fotturer/fjellturer med kløv. De har to "titler" med følgende krav:

1. Working Pack Dog (W.P.D.)
Distanse minst 64 km sammenlagt. To av turene må være på minst 16 km per dag, og ingen av turene kan kortere enn 8 km per dag.

2. Working Pack Dog Excellent (W.P.D.X.)
Etter at hunden har tatt W.P.D kan den ta neste tittel (W.P.D. excellent). Kravet for denne er 193 km med kløv. Inkludert overnattingsturer.


Hunden må bære en vekt tilsvarende 25% av hundens kroppsvekt ved starten av turen. Enten det er en enkel dagstur eller den første dagen av en flere dagers fottur. Vekten av kløvet blir lettet i løpet av turen ettersom mat, vann og andre forsyninger forbrukes. Ved avsluttet tur skal kløvet veie minst 10% av kroppsvekt.


Les mer om SHCA’s Working Program her.
Et eksempel til etterfølgelse for Norsk Siberian husky klubb? Forslag til årsmøtet?
Jeg tror kanskje ikke NSHK vil ønske et slikt forslag velkommen? Syns imidlertid det er morsomt og lese at Den Amerikanske Siberian Husky klubben har "kløvtester" og anerkjenner / gjør krus på denne typen aktiviteter med hundene. Også kan jo de av oss i Norge som har lyst til og holde på med "denslags" melde oss inn i Norsk Polarhundklubb. Jeg liker virkelig Polarhundklubbens ide om og stimulere til økt og variert aktivitet med hundene blandt sine medlemmer - og muligheten for og dokumentere dette med prøver. De fleste av oss er vel også medlemmer og aktive i lokale hundeklubber og deltar i trening / kurs / utstillinger / sosiale aktiviteter med hundene våre der. Når det er sagt bør primærmålet for vår raseklubb være (flere) spesialutstillinger og sledeløp. Og gjerne flere muligheter for og konkurrere i nordisk stil - for de med få hunder som har lyst til og merittere seg til utstillingschampionatet.

Comments