Stolt oppdretter


Førstegangskjører / roockie Jonny med ledertispene Bella og Sky i målområdet i Alta onsdag denne uken. Masse gratulasjoner til Jonny og Silje med fantastisk flott gjennomført FL500. Og midt oppi forberedelsene til langdistansløp har dere fått en liten datter! Æ er søkkimponert! Dokker e kjempeflinke! All respekt. Også er jeg jo utrolig stolt oppdretter da. Det er skikkelig stas at Bella er flink lederhund i spannet og gjør det så godt hos dere! Fotograf: Silje Mari Eriksen. 


Det er spennende tider for oss sofamushere! Mellom arrangering av løp (Auroroa Trail i Målselv 2. april i regi av Kjøregruppa - Tromsø Hundeklubb) og forberedelser til utstilling i Kristiansand, har vi fulgt Finnmarksløpet og Vikerfjell tett. Benket oss forann TV hver kveld og fulgt med på GPS tracking og Facebook. Det har vært ekstra stas i år fordi dette er første gangen en av "våre" hunder, Snykovet´s Bella (etter Snykovet´s Vida og Ulveheia´s Nasse (Kennel Ulveblikk)), har deltatt i et langdistanseløp. Det er også stas og følge nære slektninger av våre hunder i løypa - og gode venner på løp: Chena sine to søstre i spannet til Leif Herleiksplass på FL1000, og Lykke sin mamma, Luna, i spannet til Bente Andersen som debuterte i sledeløp Vikerfjell andre helga i mars.


Imponerende debut av Jonny Mikalsen / Kennel Ispoten på Finnmarksløpet

Det var ikke mange renrasede Siberian Husky spann som var påmeldt Finnmarksløpet i år. To deltok på FL1000 (Leif Herleiksplass og Jana Henychova) og fem på FL500 (Marte Stensland Jørgensen, Jonny Mikalsen, Hågen Bjørgum, Lill Monica Frisk og Roman Habàsko). Marte Stensland Jørgensen kom inn på 39 plass med Siberians fra Johanne Sundby. Det ble drama underveis da Jonny og hundene kjørte feil i dårlig vær. Han fulgte et scooterspor opp på fjellet i bratt terreng, tung snø og ut av dekning, men fikk etterhvert snudd spannet og valgte og returnere til Skoganvarre for å hvile før han igjen tok løs mot Alta neste dag med en flott siste etappe fra Jotka til 44. plass på Finnmarksløpet 2017 og en 43. plass i NM i langdistanse 8-spann 2017. Jonny gjennomførte med glade og fornøyde hunder som siste spann på FL500 - the red lantern.

Hele 19 spann brøt underveis i FL500 pga tøffe forhold. Blandt disse var Hågen Bjørgum, Lill Monica Frisk og Roman Habásko, Hans Petter Harangen / Vestavinden Husky (blandingsspann med Siberian huskies) og Emma Cowell (blandingsspann).

Leif Herleiksplass / Vesterelva og Viddas husky brøt FL1000 i Tana, demotivert etter at de måtte ta ut en av hundene sine som en av løpsveterinærene mente haltet - men som de selv mente var frisk og rask. Jana Henychova som også kjørte Siberians brøt FL1000 ved Øvre Pasvik.

Starten av Finnmarksløpet for Jonny og hundene. Foto: Silje M Eriksen.

Og her er Snykovet´s Bella. Foto: Silje M Eriksen.


Kennel Barkas Perrera i mål med brukshundmeritteringen

Jeg heier også av full hals på Lykke sine oppdrettere, Bente Andersen og Rune Dalby / Kennel Barkas Perrera i Son! De har i løpet av en kort og heftig sesong svinget seg rundt på femøringen etter at det nye brukskravet kom for utstillingschampionatet, og har merittert hele 6 hunder inkludert Lykke sin mamma Lun. Det er rett og slett skikkelig imponerende! Vi bøyer oss i støvet!


Her er Lykke sin fine mamma, Ex.Pleasure the Future is Ours aka Lun, i led (til høyre), i Bente sitt spann på Vikerfjell! Dette er Bente sitt første løp på snø. Og det fikset hun helt supert! Hun vant forøvrig gull på barmark i Sverige i høst - og er en skikkelig dreven og flink handler! Bildet er ærlig og rederlig stjålet / lånt fra Bente sin facebook side! 


Comments