NKK-utstillingen i Kristiansand 18-19 mars 2017Denne helga deltok vi på Norsk Kennel Klubb sin utstilling i Kristiansand. Vi reiste nedover fra Tromsø fredag ettermiddag. Familien Sundset på tur. To nybadede hunder, to digre bur, en stykk tralle med hjul, to tunge kofferter, to unger, to voksne, og fire ryggsekker!

Vi bodde på "vårt faste hotell" i Kristiansand - Bystranda Scandic nede ved havet. Der fikk vi et fantastisk flott hunderom for hele familien. Lørdag var vi en tur i utstillingshallen på koselig gjensyn med Bente (Lykke sin oppdretter) og sånn at hundene skulle få litt miljøtrening før selve showet. Søndag klokken 12 hadde vi oppmøtetid i ringen. Femten Siberian Huskies var påmeldt totalt, av disse var 11 tisper og 4 hanner. Dommer var Eivind Mjærum. Stor stas og treffe igjen Bolt sin familie, medeier Anita og mannen Truls. Dette var både Ingrid-Helene og Lykke sin debut i showringen. De har trent sammen siden Lykke var en liten valp - og alt gikk som en drøm frem til håndteringen. Lykke ble fryktelig redd den store mannlige dommeren i mørk dress. Ingrid-Helene taklet situasjonen inne i ringen på en utrolig imponerende måte. Hun lot seg ikke vippe av pinnen - men beholdt ro og fokus - og jobbet videre med å stille hunden for dommeren. De andre handlerne i ringen hjalp henne med alternative godbiter. Dette ble en skikkelig ilddåp for henne. Men hun taklet det så bra, og fikk skryt av dommeren for innsatsen i ringen. Det er klart hun var skuffet og lei seg etterpå. Men vi skal bruke dette positivt. Ingrid-Helene er en skikkelig tøffing - og det er Lykke også. Jeg vet at de begge vil komme styrket ut av dette. Barkas Perrera Drop Dead Super aka Lykke (9 mnd) fikk Good og følgende kritikk: God type. Noe lavstilt. Bra hode og uttr. god kropp. god benstamme. trenger en del ringtrening for å vise seg å trenger å vokse seg høyere på bena. Dyktig handler. God pels. Northspring's Green Lake aka Bolt (15 mnd) fikk Exc og ble andre beste junior hannhund med følgende fine kritikk: Velbygd maskulin hann. Oppmot maks str. Velbygget kraftig. Med god kropp god muskulatur. God benst. Bev seg med gode steg og godt driv. Utm pels.

Link til video av Bolt og Lykke i ringen her. Tusen takk til Julia Sofie Sørum Bjørklund for super handling av vår Bolt. De samlede resultatene fra utstillingen finner dere her.

Klokka ble to natt til mandag før sistemann (kvinne) krøp under dyna. Vi mangler fortsatt noe av bagasjen vår som ikke nådde frem til Tromsø i går kveld. Det er veldig rart og reise så langt av sted. Fra vinter til full vår. Fra sledekjøring, skiturer og snø i Tromsø, til grønne plener, krokus i blomst og bymiljø i Kristiansand. Fra hundegård og seng av treull under nordlyshimmelen på Håkøya til hotel, hvite laken, heis, glidedører i glass og show. Både Bolt og Lykke syns at det er helt greit og reise med fly. De elsker flykassen sin og koser seg der. Og de har tatt alle omveltningene med stoisk ro. Sånn bortsett fra Lykke da som syntes at denne dommeren var skikkelig skummel. Bolt er storsjarmør og har market territoriet på hver eneste busk og lyktestolpe downtown Kristiansand denne helga. Han har susset og kost og rullet seg i det grønne gresset på tur med sine største fans. Både Bolt og Lykke er krute fornøyd med turen og bryr seg null og niks om fargen på sløyfa. Denne uken hadde Lykke sin siste dag i Hundebarnehagen før kontrakten gikk ut. Der har hun hatt fast plass siden hun var 10 uker gammel - flott sosialisering og aktivisering for en valp i vekst mens vi har vært på jobb.Comments