AD - Sykkeprøve i Oldervika 4. juni 2017


Åtte hunder bestod AD sykkelprøven i regi av Norsk Dobermannklubb avd Tromsø i dag. Inkludert Siberian huskies Carillo Saija, Snykovet's Varg Veum og Snykovet's Jon Snow. Her er hele gjengen samlet etter bestått prøve ute i Oldervik.


Det ble ikke utstilling i Bodø denne helga som opprinnelig planlagt. Men AD utholdenhetsprøven / sykkeprøven med Carillo Saija var en fin erstatning for show. I utholdenhetsprøven (som gir tittelen AD) skal hunden tilbakelegge totalt 20 km sammen med fører på sykkel (i gitt tempo på 12-15 km/t). Det er lagt inn obligatoriske pauser. I pausene (og etter at total distanse er fullført) sjekker dommer at hunden er tilgjengelig og i god form. Er hunden utmattet, avbrytes testen for hunden. Den skal la seg sjekke mht poter og øvrig kondisjon. For å delta skal hunden ha fylt 16 måneder, og den må ikke være eldre enn 6 år. Den største utfordringen på denne løypen i Oldervik er strekkmetallbroen hundene skal over. Den går høyt over ei brei elv med mye vannføring. Og er derfor "luftig". Saija har skikkelig høydeskrekk og blir usikker - særlig på brygger og bruer der hun ser og hører vannet under. MEN hun fikset brasene. Protesterte overhodet ikke på at hun skulle over - og ble tøffere og tøffere for hver gang hun passerte. Stor stas! Vi tar prøven som en sosial og hyggelig aktivitet sammen med hundene våre.

Vi har hatt en super dag med flotte hunder og folk på prøve i Oldervik. Grytidlig oppmøte på en søndag morgen (kl 9) ved pumpestasjonen i bygda. Heldigvis har det sluttet og snø - og vi fikk oppholdsvær. Før oppstart ble stamtavle / eierbevis, vaksinasjonskort og resultatbok fremvist. Og chip ble kontrollert. Sykkel (med springer - men det var også anledning til å sykle med hunden i magebelte) og bekledning for dagen pluss vann og skål til hunden medbragt. Start / påmeldingsavgift var kr 400 og bok kr 100. Prøven gikk stort sett på grusvei i vakre Oldervik. Distansen for prøven er 20 km med obligatoriske pauser. Regler for RIK internasjonale konkuranser kan dere lese her

Vår Carillo Saija bestod prøven og kan nå smykke seg med tittelen AD. Det samme kan halvbrødrene Snykovet's Jon Snow (etter Birk og Lærke) og Snykovet's Varg Veum (etter Birk og Tessa). Gratulerer!

Chena som har løpetid fikk desverre ikke ta prøven i dag og må vente til neste gang. Vi satser på at det klaffer bedre neste gang - slik at vi får tatt prøven med Chena da. Også er det Bolt og Lykke sin tur når de blir gamle nok.

Før oppstart ble stamtavle / eierbevis, vaksinasjonskort og resultatbok fremvist. Og chip ble kontrollert.

Fra prøveboka til Saija: Bestått RIK - Utholdenhetsprøven (UP) / AD Sykkelprøven 


Kosestund i en av pausene. Saija og Rune. 

Her er Rune og Saija klar for ny runde. Saija har høydeskrekk og den store gjennomsiktige "gitter"brua over elva var skikkelig skummel syntes hun. Men selv om det var skummelt så fikset hun brasene. Og ble modigere og modigere for hver gang hun gikk over. 

Etter bestått prøve. Team Snykovet: Tom og Gabi med Snykovet´s Jon Snow, Rune med Carillo Saija og Julie med Snykovet´s Varg Veum.

Lykke fylte 1 år i dag, og syntes det var stas og få være med på tur. Super sosialisering. Og trimtur med mor - vi gikk løypa sammen med Gabi sine skjønne unger. Lykke, som IKKE har høydeskrekk, spankulerte over strekkmetallbrua med den største selvsfølgelighet.


Comments