Øyeundersøkelser av Thule, Chena og Lykke

Fredag var Ida-Helene og jeg inne med tre hunder til øyeundersøkelse hos Anicura Dyresykehuset i Tromsø: Thule, Chena og Lykke. 

Hurra! På Chena sin ny-kjæreste, Thule, ble det gjort gonioskopi og øyelysning. Og denne gangen gikk det vår vei. Veldig glad for positivt resultat. Han har ikke trange vinkler og alt så bra ut på begge undersøkelser. 

Chena av Viddashusky har også vært inne til ny øyelysning iom at det er over et år siden forrige sjekk. Alt vell. Dette betyr at Thule-gutten kan brukes i kombinasjon med Chena. Han fikk også gjort HD røntgen nå i går, og vi satser på at det går bra og så krysser vi fingrene for parring rundt jul en gang.Flinke Thule øyelyses. Hele tre veterinærer fikk se og undersøke hundene, så dette var god trening for både hunder og folk. Barkas Perrera Drop Dead Super aka Lykke var også inne til sin første øyeundersøkelse med gonioskopi og øyelysning hos veterinær Elisabeth Bjørnstad, Anicura Dyresykehuset fredag. Stor gleder over ekstraordinært flotte forhold på gonioskopien. Det så veldig bra ut med åpne vinkler og ingen anmerkninger. På øyelysning fant veterinærene minimale imperfeksjoner (minimal opasity) på begge linsekjerner. Dette forstyrrer imidlertid ikke synet og er ikke til hinder for evt bruk i avl.

Lykke sine oppdrettere, Rune og Bente / Kennel Barkas Perrera har kontraktsfestet refusjon av deler av kjøpsbeløpet ved gonioskopi og øyelysning av hunden mellom 12 og 18 mnd. Vi helsesjekker jo alltid våre hunder, og ville uansett undersøkt Lykke. Men vi er veldig glad for at vi nå også vil få mere informasjon om øyestatus for Lykke sine nære slektninger da flere av hennes søsken vil bli sjekket. Dette er en ordning vi selv kommer til å bruke ved fremtidig salg av / kontraktinngåelse for egne valper. 

Mange lurer på pris
To gonioskopiundersøkelser og tre øyelysninger kom på NOK 5996

EVCO-skjema for Lykke. Disse lastes opp i DogWeb og er tilgjengelig der for hver hund etter at øyeundersøkelsene (gonioskopi og øyelysning) er gjennoført. 

Comments