Tur til Blåisvannet i Lyngen


Familieportrett ved Blåisvannet: AD Carillo Saija, Barkas Perrera Drop Dead Super aka Lykke og AD Snykovet's Vida sammen med Rune, Ingrid-Helene og meg © Ida-Helene Sivertsen Photography


Denne helga var vi på en fantastisk tur til Blåisvannet i Lyngsalpene - et sted vi lenge har hatt lyst til å besøke. Og det vannet lever virkelig opp til navnet sitt!! Ingrid-Helene (10), som klatret først over den siste store moreneryggen, brøt ut i ekstase da hun så den turkise innsjøen under isbreen. Vi hadde aldri forestilt oss at det var SÅ blått!!!

Vi kjørte fra Tromsø søndag morgen, tok ferga over fra Breivikeidet til Svensby, derfra nordover til Strupskardelva - der vi parkerte på en stor parkeringsplass på nordsiden av elva. Der var det fint ordnet til med utedo - og parkbenker / bord.

Det ble en tøff tur i heftig motvind - med mye ur / klatring - og hard trim for anklene. MEN du verden det var verdt det. Ikke bare er vannet knall turkis. Det er også praktfulle høstfarger i marka nå. Og selv om det var mest stein og ur på stien vår - så var det også en og annen fargeklatt med gule små dvergbjørk og rød lyng, og til og med litt blåbær her og der - som ble begjærlig plukket og spist av den yngste tofotingen i turfølget.

Endomondoen viste 10.33 km tur / retur med maksfart 10 km / t. Løypa er godt merket med røde steiner, og det er lett å finne frem. Vi tok oss god tid og brukte nesten fire og en halv time på turen.

Eneste minuset var at vi ikke var alene "i ødemarken"..... Blåisvannet er et populært turmål og det "krydde med folk" som skulle samme vei som oss - både opp og ned.

Flere bilder fra turen finner dere på Instagram - Snykovet


Ida-Helene og lille Lykke ved Blåisvannet som får tilsig av vann fra Lenangsbreen rett bak / over.


I fergekø søndag morgen - fra Breivikeidet til Svensby. Se fergeruter her.


Koselig med matpauser underveis. Saija vet at Ingrid-Helene alltid har en liten godbit på lur om hun bare venter lenge nok.


Det ligger en mektig morenerygg i forkant av BlåisvannetFineste Ida-Helene og LykkeTo our English-speaking readers. After posting the photos from our hike to Blåisvannet in Lyngen on Instagram, I got a lot of requests about how to get there. This map gives you directions to find your way from Tromsø by car and ferry (Breivikeidet - Svensby see times for departures here), to the "parking lot" north of Strupskardelva. And from there you walk the rest of the distance up to the lake about 5 km. Bring good shoes!

Comments