Samojeden Imre modell for ny genser


Min siste genserdesign "Samojed Imre". Alle Snykovet-genserne er unike mht til fargevalg og utforming. Jeg lager bare én av hver modell og strikker ikke på bestilling - men deler oppskriftene på bloggen. Bruk gjerne #Snykovetgenseren som hashtag om du publiserer bilder av gensere du har laget selv med utgangspunkt i mine oppskrifter.Her er min siste "kreasjon" som jeg har laget til Tone-Lise: En dongeriblå ull-genser med hennes egen samojed-valp Imre som modell - under fallende stjerner ("telja" av Jennifer Steingrass knit.love.wool ).


Oppskrift

Str S (M) L - Dame


Garn: Nydelig, tynt islandsk ullgarn (Lettlopi) i mørk blått, hvitt. Pluss noen ekstra farger til bordene øverst.

Pinner: Rundpinne og strømpepinner nr. 5 avhengig av strikkefasthet.

Bolen: Legg opp 174 (S), 200 (M) eller 230 (L) masker. Strikk 6 omganger rett, så en omgang med kast, to sammen, kast, to sammen, for og lage "taggekant". Så strikkes rett opp 27 (for personer som er ca 160 cm høy), 30 (165-170 cm) eller 33 cm (165-170 cm). Ingen felling på bolen før du kommer til armhulene. Der felles 12 masker på hver side til "armhulene".

Armer: Legg opp 44 masker. Strikk "taggekant" som på bolen. Øk 2 masker per syvende omgang. Armene skal være 44 (for personer som er ca 160 cm høy), 49 (165-170 cm), eller 53 cm (170-175 cm) lange. Fell 12 masker på undersiden av armen. Strikk 2 like armer.

Strikk deretter bolen og armene sammen.

Mønsteret øverst: Strikk sammen bole og skuldre. Fell på hver side under armene 2 masker på hver arm. Strikk samojed mønster etter diagrammet nedenfor. Deretter avslutter du med Telja. Mønsteret til Telja er tegnet av Jennifer Steingrass og finnes tilgjengelig på Ravelry. Oppskriften til Telja er også nylig oversatt til Norsk av Tove Richter, hun tilbyr Telja-pakker med norsk oppskrift på sin nettside www.garnmani.no. Hun finnes også på Instagram og Facebook. Jeg har kun brukt diagrammet "Telja" fra Jennifer sin oppskrift og tilpasset dette til min genser for å få en fin avslutning oppe på genseren - et stjernedryss over samojedene.

Felling fra ca omgang 22, jevnt og trutt, først hver 6. omgang, så hver 5., så hver 4, så hver 3.

Hals: Fell rett av som vist på bildene under.

Fest tråder, sy pent sammen under armene og kanter, og damp genseren.
Jeg har også kardet samojedene slik at de skal få et litt "fluffy" uttrykk.
Genseren er strikket i 100% nydelig kvalitetsullgarn fra Island (Lettlopi). Den må ikke vaskes i vaskemaskin - da krymper den - men i stedet vaskes forsiktig for hånd i lunket vann med MILO for ullvask.Diagram for Samojed mønsteret. Copyright: Monica A Sundset.

Comments