Fjellturer på Kvaløya: Middagsfjellet, Rundfjellet, Botnfjellet, Stålhovet




Vi storkoser oss med ferie - og undrenes tid er ikke forbi - for sandelig har vi fått sol og sommer også - etter en rekordvåt og kald juni. Vi nyter dagene med fjellturer, unger, hunder, katter, venner, hagearbeid, grilling og vedlikehold av hus og heim.

Forrige uke var vi på årets første ti på topp tur til Middagsfjellet (678moh) med Lally og Bolt. Vår første tur hit. Alldeles nydelig tur! Fantastisk utsikt og terreng. Godt merket løype. INGEN luftige partier! Og sykt god trim med hunder som drar oss både opp OG ned.

Denne uken fikk vi oss en fantastisk tur opp til Rundfjellet (472moh), Botnfjellet/Punkt844 (844moh) og Stålhovet/Lille Blåmann (861moh). Totalt 15.5 km på 6 timer. Med på turen var flokkens eldste (Noor 7 år) og flokkens yngste (Lally 6 mnd). Turen opp til Stålhovet er bratt, urete og tung. Det ble en solrik og varm dag - men med godt drag i lufta - og dermed ble vi skikkelig solbrente vi tobeinte som vandret i fjellet i kortbukse og singlet. Ikke akkurat hverdangskost i nordnorge.

Hundene takler både varmen og klatringen godt. Det var rikelig anledning til å kjøle seg ned i kulper og masse snø underveis. Lally brukte en hver anledning til å ake ned de bratte snøflakene. Hun sprang opp - tok tilfart - og seilte ned på rompa - på nytt og på nytt og på nytt. Fantastisk artig å se på. 

Deilige fjellopplevelser som dette lever vi lenge på!

#relive video from the hike up to Lille Blåmann


Årets første ti på topp tur opp til Middagsfjellet med Lally og Bolt


På tur opp til Stålhovet





Comments