Blåisvannet revisitedDet har vært en eksplosjon i utfart til Blåisvannet (189 moh) etter at de første bildene med #blåisvannet "poppet opp" på Instagram. Her trenges IKKE filter! Vi var på vår første tur til Blåisvannet i september i fjor - og har ønsket oss tilbake siden da. 

Synet som møter deg når du klatrer over moreneryggen tar pusten fra deg. Det er nesten ikke til å fatte at vann kan være så inderlig blått. Det er rett og slett helt spektakulært. Vannet kommer fra Lenangsbreen i de mektige Lyngen Alpene rett ovenfor Blåisvannet. Og slike brévann som er dannet av smeltende vann fra en isbren får gjerne en blågrønn farge på grunn av oppmalte mineraler og streinpartikler (silt). 

Denne gangen var vi 3 hunder (Lally, Saija og shäferen Zara), fire unger og fire voksne som tok turen i lag med avreise fra Tromsø søndag morgen i nydelig vær. Kjempekoselig med varme vafler ombord i ferga til Lyngen. I fjor hadde vi stiv kuling og motvind fra alle kanter - denne gang fikk vi sol og sommer - noen få klegg men ellers ikke insekt. Og blikkstille, blått vann - 2 grader kaldt - som ungene boltret seg i - til de var helt blåfrossne. Vi grillet og nøt lyden av vannet som buldret ned fjellet fra isbreen ovenfor - og synet av den blå innsjøen - som man rett og slett ikke kan få sett se mett på. 

Dette er et av mine absolutt favorittsteder på jord. Gjennom nydelig terreng opp til innsjøen - langs elva - litt furoskog på starten av turen - gjennom et fasinerende vakkert morene landskap - med digre steiner lagt igjen av isen - og kunstferdig bygde varder langs ruta. Det er ikke så mye vegetasjon - men noe lyng, krypbjørk og små fjellblomster - lyseblå fioler, reinroser mm. Det er som å vandre i en Japansk hage! Ungene elsket det og hele turfølget kom ned deilig sliten og fornøyd og lett solbrent. Den perfekte start på sommerferien! Det må bli ny tur hit til neste år!


Foto: Sverre-Leander Sundset

Comments