Ruksesvárri / Rødtindfjellet & Rødtinden


Lally cooling down at the top. Looking over to Store Blåmann and Middagsfjellet from Ruksesvárri / Rødtindfjellet (568moh) heading towards Rødtinden (470moh) after a lovely walk through Storelvdalen and up to the mountain platau.

Denne uken har vi vært på enda en kjempeflott tur i "nabolaget" med Vida og Lally. Vi gikk opp Storelvdalen - en av mine favorittdaler på Kvaløya - på en fin liten sti langs elva - videre opp på fjellet er det ikke sti - men helt greit å gå. Vi fulgte platået i retur via Ruksesvárre / Røtindfjellet (568 moh) og Rødtinden (470 moh), og derfra er det fint tråkk ned igjen av fjellet. Denne rundturen er på ca 11 km. Nydelig utsikt fra toppen mot Håkøya (der vi bor) og fjellene på Kvaløya og fastlandet.

MEN nå er insektene kommet - i uhorvelig mengder - en hel bataljon med fluer og klegg holdt oss selskap nesten hele veien før vi til slutt klarte å riste dem av på tur ned gjennom skogen. Svartfluene biter heldigvis ikke - men er veldig masete / innpåslitne og bråkete!!

Endomonodo tracking av rundturen vår


Comments