Oppdretterskolen 2 - Sept 2018



Tretti oppdrettere og blivende oppdrettere fra Stavanger i sør til Finnmark i nord deltar på "Oppdretterskolen 2" i Tromsø nå i helga. Kristin Wear Prestrud og Astrid Indrebø fra NKK sin helseavdeling er flinke forelesere, og vi har hatt gode diskusjoner og fått nydelig bevertning på klubbhuset til Tromsø Hundeklubb i Kroken.

Jeg deltok på "Oppdretterskolen 1" om genetikk og avl i november fjor, med forelesere Kim Bellamy og Kristin Wear Presterud fra NKK. Det var en veldig spennende helg - med både faglig påfyll og parring av Saija - slik at Stark og Rita kunne reise hjem søndag kveld etter "mission ackomplished" - og to måneder senere kom det seks flotte valper til verden. En veldig produktiv kurshelg med andre ord!

Nå har vi på nytt løpetid på gang! Ingen planlagt parring akkurat denne helga.... men jeg får strikket mye i løpet av to hele kursdager. Så nå ordner det seg med 60-årsgave til svigersøster Anne i Kristiansand!

Bevisstgjøring av oppdrettere gjennom utdanning og opplæring, og fokusere på kunnskap, samarbeid, åpenhet og respekt blant oppdrettere og hundeeiere står sentralt i NKK sin avlsstrategi. Oppdretterskolen arrangeres av NKKs regioner, med forelesere fra NKK.

Målsetningen med "Oppdretterskolen" er at alle skal kunne lære mye på disse kursene, enten man er helt fersk og har et ønske om å begynne med oppdrett, om man er hannhundeier og ønsker å lære mer om genetikk og avl – eller om man har lang erfaring som oppdretter.

Tema på "Oppdretterskolen 2" er reproduksjon og infertilitet, drektighet og fødsel, vaksinering, parasitter og behandling mot parasitter, helse og sykdom hos tispa fra fødsel til avvenning, helse og sykdom - adferd, reflekser og signaler hos spedvaler 0-8 uker, fra valp til voksen, og salg av valp - NKKs avtaler. Pensum er boken "Genetikk, avl og oppdrett" 3 utg (Redaktør Astrid Indrebø), NKK.

Jeg er veldig glad for at vi får dette kurstilbudet i egen by. Takk til NKK Troms og Finnmark!

Pris for kurset er kr 1900.


Alle hundene hjemme fikk trim og omsorg av snille Ida-Helene mens matmor var på kurs. Her er Lally forann kickbiken!


Og Saija var så heldig at hun fikk være med på hyttetur til Senja sammen med datter Luna og familie. Stor stas og masse kos og tur!

Comments