Tung avgjørelse - Det blir ikke FL600 på oss i år


Kosestund med fremtidshåpene Yukon, Nahanni og Nome, i skjønn forening med Balder og Nova, er den beste hjertemedisinen som finnes når vi er så betutta og triste som vi er nå. For i går ble beslutningen tatt. Det blir ikke Finnmarksløpet og VM i hundekjøring for oss i Team Snykovet denne vinteren. En tung men helt riktig avgjørelse.

Ida-Helene har lagt ned en formidabel innsats i treningen av hundene gjennom høsten og vinteren - og har gjennomført tre veldig flotte løp i januar og februar.
Team Snykovet har i forbindelse med disse løpene også tilbakelagt utallige mil på nordnorske vinterveier i den gamle «kone-bilen» / hundebilen med henger. Og i og med at orkan og ruskevær har stått i kø innover vår langstrakte kyst denne vinteren har vi også vært værfast og hatt mildt sagt utfordrende kjøreforhold. Men vi har stått han av og kommet trygt hjem hver gang. Ikke minst fordi Ida-Helene ikke bare er en flink hundekjører - hun er også en utrolig dyktig sjåfør! Og verdensmester i rygging med henger.

På løpene Beaskádas og TromsQuest kjørte Ida-Helene inn til to 1. premier på trekkhundprøvene i regi av Norsk Siberian Husky Klubb. Og selv om trekkhundmeritteringene ikke er målet med løpene for oss - så er det selvfølgelig veldig stor stas og en skikkelig bonus med disse premiene. 

For at en Siberian husky skal bli norsk trekkhund champion (NTCH), må hunden ha minst tre 1. premier fra trekkhundprøver for polare raser. Disse 1. premiene kan være en blanding av KD (sprint), MD (mellomdistanse), og LD (langdistianse).

I tillegg skal hunden ha minst en Very good / blå sløyfe på utstilling etter fylte 15 måneder eller senere i et av de nordiske landene.
 
Planen vår var at vi skulle kjøre FL-600 med de 7 hundene i konkurranse spannet vårt pluss en hund fra en kjær hundekjører kollega nå i mars. Men erfaringene fra løpene viste som mange vet at 2 år gamle Albbas ikke er klar for et så langt løp.

Vi er liten kennel og vi viste jo at vi «ikke hadde noen hunder å gå på». Vi var avhengig av at alle gikk skadefritt og at alle - også den yngre generasjonen - «innfridde» - for at vi skulle kunne ta løs på vinterens stor eventyr. En mulig løsning da vi ble en hund til «i manko» - var at vi kunne fått lånt to hunder - men det kjennes ikke riktig med så kort tid igjen til å bli kjent og innkjørt som team. Og dermed ble avgjørelsen tatt, og Ida-Helene har trukket seg fra løpet.

En ting er at det er uendelig trist og måtte gi opp dette målet som Ida-Helene har jobbet så hardt for å nå! Særlig når Skádja, Lala, Hilma, Chloe, Balder og Nova er i så kanonform og fit for fight!

Enda tristere er det med alle de rundt oss - som har bestilt billetter og gledet seg til å følge Ida-Helene og spannet på løpet.

Tusen takk alle sammen!!!! For alle gode ord, omsorg og støtte og stor takk til verdens beste samarbeidspartnere:
Virbac (Veterinary HPM)
Solberg Pettersen
Polar Seafood Norway
Imja Duodji
Sara Duodji
Økoråd Narvik
DogVitality
Orbiloc - The Safety Light
VIP dogwear

Link til saken i FREMOVER.no


Comments