Lykke 04.06.2016-02.10.2023



I dag måtte vi ta den siste, tunge turen til veterinæren vår med lille Lykke. Hun ble akutt syk i forrige uke - med det som viste seg og være aggressiv kreft.

Lille Lykke var Ingrid-Helene sin hund og sorgen her hjemme er uendelig stor. Lykke var en sterk og arbeidsom trekkhund i en bitteliten kropp - og hun etterlater seg et enormt tomrom. Hun etterlater seg også en øredøvende stillhet. For hun elsket og løpe! Og det hørtes! Lang vei! Hørselsvern på start hadde sikkert vært en god ide! Men bom stille ble det fra sekundet sleden ble satt i bevegelse!
 
Aller lykkeligst var hun når hun fikk løpe fremst i spannet foran sleden. Det spilte ingen rolle hvor dyp snøen var! Frem skulle hun! Det var bare tuppen av ørene som stakk opp der hun hoppet fremover som en kanin. Brøytinga overlot hun til resten av gjengen - de var tross alt to-tre ganger så stor som henne.
 
Lykke hadde mye til felles med Ludvig i Flåklypa! Begge trivdes best i utkantstrøk - og begge hadde tydelig angst for gjennomgripende forandringer. Fremmedfolk på besøk «det var fali det»!!! Og det gav hun tydelig beskjed om. Men de hun slapp innpå seg viste hun full tillit og utømmelig kjærlighet.
 
Lykke fikk vinger på Kiruna Open der hun gjennomførte 2x10 km sprint i led med en snittfart på nesten 14 km/t. Egentlig en umulighet når man tenker på at beina hennes bare var knappe 20 cm lange. Fort gikk det helt til hun oppdaget målområdet - med alle folkene - da ville hun snu og løpe tilbake igjen - men i mål kom hun! Og heldigvis så var jo de fleste turene helt uten tilskuere og målområder!

Lykke ble aldri en show vinner. Men hun stjal showet likevel.


Løp fritt som vinden Lykke liten! Vi vil aldri glemme deg!


Comments