Fjell-kullet: 4 uker


Fjell-kullet: Lille Blåmann, Boja, Fløya, Rampen og Tinde.

Nå er det action i valpeflokken. De har fått utrolig fart på seg, og de leker aktivt sammen. Det er en herlig gjeng som ramler rundt på gulvet i valpegrinda inne, og de har også begynt og være ute i valpegården korte perioder hver dag.

Lek er en meget viktig del av sosialiseringperioden, fordi valpen gjennom lek utforsker sine omgivelser. De leker også nå med "fluffie valpeleker" og "biteleker". Tennene er i frembrudd og det klør i valpemunnen, så det er godt og ha noe og gnage på! Inntaket av fast føde øker, og dermed også vekta. Valpene veier nå 2.5-2.7 kg.

Valpens muskler blir sterkere og koordineringsevnen bedre for hver dag som går. De er blitt flinkere og flinkere til og klø seg bak øret (eller andre steder der det klør), og de er begynt og vaske seg selv / stelle pelsen. Valpens har i starten av sitt liv svært stort søvnbehov, men søvnbehovet reduseres gradvis fram til femte leve uke. Valpenes syn forbedres også gradvis, men er fortsatt ikke ferdig utviklet. Fram til femte leveuke kjenner valpen kun igjen omrisset av individer og ting / objekter.

Valpene til Noor og Alak er et veldig jevnt kull, både i kropp og type, men framover nå vil vi kunne se mer av personligheten til hver av valpene ved og studere dem sammen og hver for seg. Den sosiale perioden / sosialiseringsperioden regnes fra valpene er 3 til 12 uker gamle. Dette er en veldig viktig periode i valpenes liv. I denne perioden lærer valpen å være et sosialt individ som kan omgås andre mennesker og dyr. Den skal lære å omgås mennesker (barn og voksen), andre valper, hunder, andre dyr, og den skal venne seg til ulike situasjoner, lyder, objekter i miljøet.


Fløya og Lille Blåmann koser seg i treulla inne i det nye hundehuset i valpegården.


Rampen er en liten tøffing!

Logre, logre - here we come!
Her er valpene 25 dager gammel, 6. april, på Sverre-Leander sin 11-årsdag.

Ute på tilvenning i hundegården 25 dager gammel.

Comments