Fjell-kullet: 6 uker - om valper, vårsol, hybelkaniner og Schäferhunder


Snykovet´s Boja, som i dag har fått tilnavnet Kompis, tar seg en liten "time out" i valpegården



We were looking for a "good shepherd" - instead we got a German shepherd

Vi har fått storfint og populært overnattingsbesøk av Vida sin halvbror Snykovet´s Jon Snow. Det syns jentene er stor stas - og det flørtes vilt ute i hundegården. Hovedpersonen selv er mest betatt av Sanne sin hund Nanuq - som står i nabogården. David og jeg var på en super tur med 5-spann (Arwen, Vida, Chena, Birk og Jon Snow) i nydelig vårvær nå i ettermiddag (i går SNØDDE det). Vi gjør stadig nye og en smule merkelige Schäferhund-bekjentskaper. Denne gangen sveivet eierne (to unge menn med solbriller) i en møtende bil ned bakvinduet slik at den svære Schäferen som satt løs i baksetet kunne stikke omtrent hele forparten ut av vinduet for og kjefte på hundespannet i det de passerte. Det var et under at hunden ikke hoppet ut - han hadde bra lyst! HALLO!!!! Forrige gang vi var ute, kom det en Schäferhund SVEVENDE over veranda-gelenderet i andre etasje på et hus, og rett bort til hundene våre, mens han bjeffet og viste tenner oppi trynet på våre hunder. Borti gata her bor det også en Schäfer som ofte er løs og som går til angrep på alle som går / løper forbi på veien! Min kjære knakk faktisk tåa fordi han falt i sammenstøt med denne hunden i fjor sommer da han var ute på løpetur med 3 av hundene våre. Hvor er eierne?! De ser vi aldri! No fun at all! Er det ikke argsint elg - så er det Schäfere!

"On judgment day if God should say:
Did you clean your house today?
"
I will say: "I did not,
I played with my dogs and I forgot.
"


Nå i kveldinga har vi hatt veldig trivelig besøk av Boja sin fremtidige familie fra Balsfjord. Rakk så vidt og få "måket ut" all pelsen og sanda som lå i fine hauger bortover gangen før gjestene kom! Hurra det er VÅR! Alle hundene slipper vinterpelsen, ungene springer ut og inn - og drar med seg all strøsanda som nå tiner fram i bakken opp til huset, og sola skinner skrått og brutalt inn de ikke altfor rene vinduene og avslører alle hybelkaninene! Jaja! Sånn er det! Vi får bare begynne og glede oss til mørketid og sny igjen!

"Our house was always filled with dogs... They helped make our house a kennel, it is true, but the constant patter of their filthy paws and the dreadful results of their brainless activities have warmed me throughout the years."
Helen Hayes

Jeg skjønner ikke hvor tida har blitt av. Nå er det bare to uker til valpene er leveringsklare. Hjertesmerte! Lille Blåmann skal til Kongsberg, Tinde til Hamar, Fløya til Skjomen og Boja til Balsfjord!

Dette var nok siste veiinga på kjøkkenvekta - for den går bare opp til 5 kg. I dag, på 6-ukersdagen, veide Lille Blåmann 4.9 kg (han er altså ikke så liten lengre, kanskje vi skal omdøpe han til "Store Blåmann" i stedet!?), Hamperokken aka Rampen 4.5 kg, Boja aka Kompis 4.3 kg, Tinde 4.4 kg og Fløya 4.1 kg.

What are little boys made of?
Frogs and snails,
And puppy dog tails.
That's what little boys are made of.


Dette har vært en spennende uke med hele tre Siberian husky fødsler her i nord. Cathrine sin Asti i Narvik har fått valper (Team Vargtann), og i dag ble det født to valpekull til her i Troms: Silje og Jonny sin Sky ble mor (Kennel Ispoten) og Edel Marit sin Ninja (Libesol Rock Solid) har fått valper (Kennel Hattavarri). Gratulerer så masse! Vi gleder oss til og følge alle valpene videre!


Og her er Fløya og Lille Store Blåmann nå i kveld - minste og største valp i kullet (4.1 og 4.9 kg på 6 ukersdagen).


Lille frøken Tinde - 6 uker gammel.

Valpene elsker turene ned til havet - her er Lille Blåmann akkurat krøpet frem fra en rot.

Rampen på tur


Rampen / Batman

Comments