Bolt BIS Junior og Saija BIG på Kvalsundutstillingen 2017


Den store fruktkurven som Bolt vant var god nistemat på turen hjemover! Og aldri har vi kommet hjem med så mange rosetter. Saija og Bolt samlet totalt 2 BIR (best i rase), 1 BIR junior, 1 BIS (best in show) junior, 1 BIG (best i gruppa), 2 Cert, 1 r-Cert, og 3 CK denne helgen. Det ble jo rene 17. maien på det Sundsetske kjøkken.

Det har vært en fantastisk helg på utstilling i Kvalsund - med topp resultater for begge våre to hunder Northspring´s Green Lake aka Bolt og Carillo Saija

Totalt deltok 240 hunder på denne nasjonale dobbeltutstillingen, som var i regi av Hammerfest og Omegn Hundeklubb (lørdag 6. mai 2017) og Vest-Finnmark Fuglehundklubb (søndag 7. mai 2017). I vår rase Siberian husky var det 7 påmeldte, 2 hannhunder og 5 tisper.

Julia Bjørklund var super handler for Bolt begge dager, og for Saija søndag.Team Snykovet / Arctic Pearl gjorde rent bord i konkuransen lørdag. Bolt ble BIR (handler Julia) og Arya (handler og eier Rita) ble BIM. Stor stas!


Bolt og Julia i gruppefinalen lørdag.

BIS Junior Northspring´s Green Lake aka Bolt med Julia og dommer Birte Scheel.

Lørdag 6. mai: Dommer Birte Shceel fra Danmark

Bolt fikk følgende kritikk:

15 mnd. Fin velutviklet hannhund. Korrekt hode, uttrykk og bitt. Passende lang hals. Godt frontparti. Fin overlinje. Harmonisk kropp. Velvinklet bak. Frie bevegelser, litt trang foran. Flott pels. Godt temperament.

Excellent.JK 1.JKK CK 1.BHK CERT BIR-Junior og BIR
Senere på dagen gikk Bolt til topps og ble BEST IN SHOW JUNIOR.


Saija fikk følgende kritikk: 

2 år. Kraftig feminin tispe. Korrekt hode, utrykk og bitt. Passende lang hals. Gaske godt frontparti. Fin overlinje. Harmonisk kropp. Velvinklet bak. Frie, paralelle bevegelser. Flott pels. 

Excellent.AK 1.AKK

Saija og meg i ringen lørdag. Foto: Julia Bjørklund.

Saija og meg i ringen lørdag. Foto: Julia Bjørklund.

Carillo Saija og Julia har akkurat vunnet BIR. 


BIM med Cert søndag ble Anki sin flotte unge hannhund Arctic Power Iron Outlaw aka Harley 11 mnd. Dette bildet av Harley i ringen ble tatt lørdag.

Bolt (handlet av Julia) og Harley (handlet av eier Anki) i ringen søndag med dommer Kersten ScheelSøndag 7. mai: Dommer Kersten Scheel fra Danmark

Bolt fikk følgende kritikk:

15 mnd gammel. Velutviklet hann. God stil og maskulin. Prima hode, utviklet neseparti. Tilpasset bred lett velved skalle. Korrekt bitt. God hals og overlinje. Velvinklet frem og bak. God pels. Rører seg godt med skrittlengde og fin drive bak.

Excellent.JK 2.JKK CK 2.BHK Res-CERT

Saija fikk følgende kritikk:

2 årig meget smuck teve. Velproporsjonert. Stilig, substensful og feminin. Prima hode og uttrykk. Korrekt bitt. God halslengde og overlinje. Velvinklet fram og bak. Prima pels. Hennes fine anatomi viser seg i bevegelsen med god skrittlengde og fin drive bak.

Excellent.AK 1.AKK CK Cert 1.BTK BIR
Senere på dagen gikk Saija til topps og ble BEST I GRUPPA.

Bolt sin medeier Anita H Engebakken-Fjell, Kennel Snøfrost har laget et flott blogginnlegg med engelsk oversettelse av kritikkene til Bolt.


Carillo Saija ble best i gruppen på utstillingen i Kvalsund søndag med Julia Bjørklund som handler. Samojeden Chaos ble BIG4 med Julia sin mamma Line Margrete Sørum. Foto: Rita Winther Kramvig.


Carillo Saija i BIS ringen med Julia Bjørklund på hundeutstillingen i Kvalsund 7. may. Foto: Rita Winther Kramvig.

Her blir Bolt BIS junior på Kvalsundutstillingen 6. mai. Rita har filmet og Julia er handler.


Lang natts ferd mot dag

Det ble en lang kjøretur sørover til Tromsø - etter gruppekonkuranse og best in show i Kvalsund søndag ettermiddag. Vi skravlet så intenst at vi kjørte rett forbi i krysset i Skaidi og var på full fart mot Murmansk før vi skjønte tabben. Også måtte vi en svipptur innom Lyngseidet for og hente Rita sin bil / laste over bur og hunder og pikkpakk. Klokka var 7 på morgenen da jeg endelig svingte inn forann huset hjemme på Håkøya.

Etter og ha pakket ut av bilen, fôret og stelt med hundene, og tatt meg en tjapp dusj, bar det rett på jobb klokka 8. Det er hardt og være showbabe!

Disse fantastisk flotte vottene med Saija på fikk jeg i BIR-gave av Rita! Vottene ble ferdig på Saija sin store dag søndag! De er laget av Rita sin venninne Trine Strømslid


Takk 

Rita - for super roadtrip og show weekend i Kvalsund / Hammerfest. Team Arctic Pearl + Snykovet vant 3 Cert denne helga! Fantastisk artig! 

Julia! Det er en fryd og se deg in action med hundene! Du er en fenomenal handler!

Line, Anki, og Silje - for kjempekoselig selskap ringside. 

Ida-Helene - for selskap på turen over høytaleren i bilen.

Bolt og Saija - dere har bare vært superflinke i helga - i ringen, ringside, på hotellet og i bilen! Fantastisk flotte og greie hunder og dra på tur med.

Bolt er oppdrettet av Agnes Karl / Northspring Siberians i Serbia.

Saija er oppdrettet av Kari Granaas Hansen og Jan Kolpus / Carillo Kennel.

Scandic Hammerfest - super SERVICE! Vi har bodd som prinsesser på store flotte rom i første etasje. Nydelig mat har vi fått servert på rommet direkte fra resturanten. Jeg smalt sikringa til rommet flere ganger da jeg skulle lade batteriet til laptopen - men det var ingen sure miner! I stedet ble vi møtt av blide, hjelpsomme folk i resepsjonen! Hit skal vi tilbake! 


Det blir ikke tur til Bodø 3-4. juni som planlagt. I stedet blir det AD sykkelprøve for Saija og Chena. Og 50-års jubileumsfest for Tromsø Hundeklubb.

I dag har jeg meldt tre hunder på utstilling i Tromsø 17-18. juni: Bolt og Saija pluss en potensiell kjæreste til Chena (han skal inn til øyeundersøkelser fredag og så er det utstilling lørdag og søndag - mer om det senere). På Tromsø Hundeklubb sin utstilling June 17 er dommer Gail Patterson (Storbritannia) og på NKK-utstillingen i Tromsø June 18 er dommer Anna Törnlöv (Sverige). Påmeldingen kom på svimlende kroner 3120. Lykken er at dette er en utstilling i egen by - så da sparer vi overnatting og kjøring.

Og så skal vi til Sverige 30. juni på Midtnattssolutstillingen i Gälivare! Gleder meg!

Comments