Lykke og Ida-Helene har gjennomført AD-prøven


Fem flotte hunder (to Rhodesian ridgebacks, Siberian husky Lykke, og to Shibaer) med førere bestod AD-prøven i Oldervik nå i helga! Gratulerer alle sammen! 

Bildene er tatt av Rune Sundset


Gratulerer så masse med 2-årsdagen din i dag kjære crazy baluba Lykkemor og gratulerer med flunkende ny tittel på stamtavla: AD Barkas Perrera Drop Dead Super!

Lille Lykke er så heldig at hun har fått kose seg på eventyr med Ida-Helene i helga mens matmor var på todagers katteshow i Harstad med Maine Coon katten vår Puma. Lykke og Ida-Helene gjennomførte utholdenhetsprøven med stålkontroll og godt driv - kryssing av strekkmetallbro over brusende elv og forbi masse hekkende måker. Det er godt fart i denne lille hunden og hun blir veldig motivert av konkurranse: det er henne som skal være først og hun elsker å jobbe i selen.

I utholdenhetsprøven skal hunden tilbakelegge totalt 20 km sammen med fører på sykkel (i gitt tempo på 12-15 km/t). Det er lagt inn obligatoriske pauser. I pausene (og etter at total distanse er fullført) sjekker dommer at hunden er tilgjengelig og i god form. Er hunden utmattet, avbrytes testen for hunden. Den skal la seg sjekke mht poter og øvrig kondisjon. For å delta skal hunden ha fylt 16 måneder, og den må ikke være eldre enn 6 år. Den største utfordringen på denne løypen i Oldervik er strekkmetallbroen hundene skal over. Den går høyt over ei brei elv med mye vannføring. Og er derfor "luftig". Prøven er en sosial og hyggelig aktivitet for både hunder og folk.

Tusen takk til Norsk Dobermann klubb - treningsgruppe Troms som arrangerer prøven og tar så godt i mot oss med våre Siberian huskies. Tusen takk til kjære, snille, spreke, tøffe Ida-Helene som trente til og gjennomførte prøven så fint med lille Lykke. Og tusen takk til min kjære Rune som var sjåfør og handler og gikk opp løypa med fineste Lally - og som ordner opp mens konemor er på tur og sender fruen flotte bilder og oppdateringer underveis. 

My dream team!

Comments