Beaskádas 300 2023: 12. plass i 8-spannsklassen (245 km) og 1. premie på trekkhundprøven

Foto: Ida-Helene Sivertsen 

Ida-Helene / Team Snykovet deltok / gjennomførte Beaskádas 300 (245 km distanse) 6-7. januar 2023 med følgende hunder:

Skádja - Lala
Chloe - Hilma
Idunn (som vi fikk låne av Madeleine) - Nova
Albbas - Balder

Beaskádas 300 oppsummert 


Gargia / Start - Suolovoupmi 1 (25 km): 15 km/t
Suolovoupmi 1 - Mieron 1 (55 km): 12 km/t
3 timer pause på Mieron 1

Mieron 1 - Suolovoupmi 2 (55 km): 13 km/t
Nesten 6 timer pause på Suolovoupmi 2

Soulovoupmi 2 - Mieron 2 (55 km): 11 km/t
Mieron 2 - Suolovoupmi / Mål (55 km): 10 km/t



Ida-Helene / Team Snykovet kom inn som nummer 12 av 14 startende i 8-spannklassen (et spann brøt løpet i Mieron 1).  Vi har et spann med små / lette hunder - 6 tisper og to unge hannhunder - så dette er vi veldig godt fornøyd med. 

Prisutdeling i Alta etter løpet. Flotte premier og diplom til alle deltagerne. Noen var allerede reist hjem og er derfor ikke med på bildet. Bildet er tatt av arrangør.


Foto: Ida-Helene Sivertsen 

Ida-Helene sin oppsummering av løpet


Takk for turen Skádja, Lala, Hilma, Chloe, Idunn, Nova, Albbas & Balder!

Beaskadas 300, 2023: 8-spann 230 km-klassen (245 km) gjennomført på 30 timer i bitende
kulde ned mot under -35°C. Verst var det for hundekjøreren som har fått 3 frosne fingre som er i behandling og forhåpentligvis på bedringens vei til helga som kommer.
 
Nydelig natur og opplevelse, flere bilder kommer litt senere når man har våkna litt mer. Alle hundene hadde veldig god appetitt både på sporet og på sjekkpunkt.

Vi var i utgangspunktet 3 Siberian husky-spann i denne klassen, men et av disse måtte bryte pga skulderskade på hundekjører. Både Madeleine Hanssen og jeg gjennomførte løpet.

Hilma og Lala i led. Foto: Ida-Helene Sivertsen.

Tusen takk til superhandler Monica A. Sundset for all jobben med å passe på kjører, men også oppdatere alle der hjemme både på Facebook og Instagram.

Men Ira M. Bæhr fortjene også creds for å hjelpe til på starten og kaoset der, og for å hjelpe Monica med flytting av henger fra startområdet til sjekkpunkt Suolovoumpi fjellstue. Også var det selvfølgelig så hyggelig å møte Ira igjen - som også blir en av hovedhandlerne til Team Snykovet på Finnmarksløpet i år!

Tusen takk til alle som har fulgt med på Facebook og Instagram! Har ikke fått sett/ lest kommentarene enda, men får gjort det ila uka som kommer. Ble en 12. plass totalt og er veldig fornøyd med spannet.

Tusen takk til Madeleine Hanssen (og gratulerer med vel gjennomført løp!) for lån av Idunn - søsteren til Albbas & Balder - men som ble satt ut på siste sjekkpunkt (Mieron 2) før mål fordi hun var sliten.

Alle hundene minus Skádja & Lala ligger nå i hundekassene sine i bilen og snorker, mens Skádja og Lala ligger på et ullpledd på gulvet på hotellet og drømmer.

Tusen takk til Rune Sundset og Ingrid-Helene Sundset som passet valpene og pensjonist-hundene hjemme.

Tusen takk til Alta Trekkhundklubb for et helt supert arrangement - vi kommer gjerne tilbake hit igjen!

Og ikke minst tusen takk til samarbeidspartnere



Selfie like før passering av Suolovuopmi Fjellstue under Beaskadas 300-løpet forrige helg hvor vi fikk en solid 12. plass i 8-spannsklassen.


Om knappe to måneder står vi på startstreken til VERDENSMESTERSKAPET i langdistanse hundekjøring. Men først TromsQuest nå til helga og så Bergebyløpet i februar.

Idunn og Albbas i Alta etter løpet (foto: Monica A Sundset)


Vi ble også (som vi ofte gjør) værfast i Finnmark og måtte ta en ekstra natt på hotel i Alta før vi kom oss hjem til Tromsø igjen mandag 9. januar. 

Comments