Vida fikk valper 19. november

Ingrid-Helene og en av tispevalpene til Vida 23. november


Vida fikk sine valper i går tirsdag 19. november. Det ble totalt 4 valper. Riene stoppet opp etter 3 valper: to hannhundvalper og en tispevalp. Vi trodde det skulle komme 2-3 til.

Etter og ha kontaktet veterinær ble vi enig om og ta henne inn til sjekk. Hun ble undersøkt, undersøkelsen stimulerte livmora, og hun fødte like etter selv en ny tispevalp. Ultralyd hadde vist 5 eller flere valper og både veterinæren og vi syns vi kjente fler i magen. Hun fikk oxytosin for å fremme fødselen. Men ingenting skjedde. Vida la seg bare fornøyd ned med valpene sine og ville sove. Vi var ute og sprang litt. Det syns hun var helt supert. Men forstatt skjedde ingenting. Så for og være sikker på hvor mange som var igjen ble det tatt røntgen. Og da skjønte vi jo hvorfor det ikke skjedde noe mer! Vida var ferdig født! Fire praktfulle, friske store valper på rundt 500 gram fikk hun. To tispevalper og to hannhundvalper. Klumpene som vi kjente i magen og som vi trodde var to valper viste seg og være en hardt sammentrukket livmor.

Jonny og Silje i Team Snykovet skal beholde en av tispevalpene (Bella). Den ene hannhundvalpen (Barly) er også allerede lovet bort. Vi har to "toppkandidater" til den siste tispa og den siste hannhunden fra dette kullet, som kommer på kennelbesøk i løpet av de nærmeste ukene. 

Valpene matches med valpekjøperne når de er 3-5 uker gamle. Etter at avtale om reservering av valp er inngått, tar vi et depositumsbeløp på kr 2500. Pris per valp er kr 12000.

Valpene er leveringsklare 14. januar, og vil være vaksinert, chippet og registrert i Norsk Dyreidentitet. De leveres med veterinærattest. Alle valper fra vårt oppdrett er selvsagt etter NKK registrerte foreldre, og vil bli registrert i NKK - Norsk Kennel Klub.

Det har vært noen intense dager i Kennel Snykovet med to fødsler så tett på hverandre.

Vi sender en stor takk til Renathe og Marius i Kennel Ulveblikk!! Som lot oss får bruke praktfulle Ulveheia´s Nasse og Arctic Ice Varg av Ulveblikk i avl, og som tok så godt vare på jentene våre mens de var på parringsbesøk!

Tusen takk til snille Jonny Ferdinand MikalsenSilje Mari Eriksen og Sanne Karlsen som har trått til som sjåfører, jordfar/jordmor, kokkelert, lest lekser, kokt gløgg, smurt brødskiver, frest snø, levert og hentet ungene på skolen, foret hunder, luftet hunder, vasket kopper, og ryddet ut av vaskemaskinen! Jonny hjalp oss også med og reise ned med løpske Vida til Trondhjem i september.

Tusen takk til Dyreklinikken Tromsø og våre proffe veteterinærer Vigdis Børset Rædergård og Bente Akselsen - begge med varme, magiske hender!

Tusen takk til alle dere som har fulgt oss og ventet i spenning! Som har sendt oppmuntringer på SMS og mail!!!

Huset har vært fylt til randen med latter, tårer, og omsorg. Både natt og dag!!! Nå kan vi puste lettet ut, to omsorgsfulle, flinke nybakte Siberian mammaer sover tungt i hver sin valpekasse med de vakreste valper i verden!


Vida med sine praktfulle valper - bare noen timer gammel. Vida er en utrolig avslappet og kul firebarnsmamma. Hun lar seg ikke stresse av noen ting! Sindig og rolig og omsorgsfull og proppfull av melk!

Her er de fire valpene 19. november om kvelden.


Valpene er prikk lik Vida da hun var liten valp. Grå og hvite med mørke briller og hvitt bliss i pannen. Her er Vida (til høyre) sammen med broen Sarek (Vebjørn). Vida er første generasjon Snykovet. I går tirsdag så andre generasjon dagens lys. Vi er veldig stolte av dette flotte kullet med valper. Og Vida er en fantastisk flott mamma for sine barn.

Vida våren 2013 - følger med ærfuglene som letter

VIDA

Født: 03.11.2011

Løpsresultater:
Stabil og god trekkhund. Vi har ikke deltatt i løp / konkuranser enda med vårt unge spann.

Beste utstillingsresultat (stilt tre ganger):
Tromsø Internasjonal utstilling i regi av NKK 02.09.12
Exc.JK 1.JKK CK R.CERT 3.BTK
Dommer Pekka Teini, Finland: "Size 55. Beautiful young bitch, fine proportions, beatiful long head and excellent body. Well balanced angulation and well set laid shoulders, Beatiful coat today, exellent forfoot, excellent character."

Les mer om Vida her.

Vida og Noor en uke før termin (10. november 2013).

Vida 5 uker på vei

Vida november 2013 noen uker før termin

Vida sammen med Noor, Thule og Loke - og Raymond på kickspark!

Skjønne Vida og meg sommeren 2013


Vida i spannet påsken 2013

Vida våren 2013


Vida på topptur sommeren 2013

Vida som unghund


Vida og Ingrid-Helene høsten 2013

Vida på flybussen på tur hjem til Tromsø igjen etter at hun har vært på parringsbesøk hos Nasse på Kennel Ulveblikk.

Vida på Værnes flyplass like før avreise nordover

Vida på flyplassen i Bodø. Vi fikk en overraskende lang stopp her i forbindelse med at flyet måtte gjennomgå en rutinekontroll. Så det ble en begivenhetsrik reise nordover for oss to. Med innlagt spasertur i Bodø by midt på natten. Vida tok det hele med imponerende ro og sjarmerte alle på sin vei, både sikkerhetsvakter, flygerpiloter og passasjerer.

Stamtavle valper:



Comments