RIK - utholdenhetsprøve for Arwen og Lærke 5. september 2015


Gratulerer med AD titler til tre flotte hunder med dyktige førere: Merete Antonsen med Hemi, Aleksander Øvre med Lærke, og Oda Knutsen Berntsen med Arwen. Her poserer de med dommer Kjell-Otto Hansen på klubbplassen i Ramfjorden etter gjennomført og godkjent 2 mils sykkelprøve / utholdenhetsprøve.


I dag gjennomførte Snykovet´s Arwen og Berta Blåkrøll Lærke RIK - utholdenhetsprøven (UHP) på Ramfjordmoen utenfor Tromsø i regi av Norsk Schäferhund Klub avd Tromsø og omegn

Det ble en spennende, våt og gjørmete sykkeltur for Arwen og Lærke pluss riesenchnauzer Hemi, da de deltok på RIK - utholdenhetsprøve (UHP) på Ramfjordmoen utenfor Tromsø i dag. AD / UHP (utholdenhetsprøve) er en av mange prøver for hund innenfor IPO (internasjonal prøve ordning), der hunden skal følge sin syklende fører over en distanse på 2 mil. Denne distansen skal gjennomføres på anvist tid. Kondisjonsprøven er åpen for alle raser. For å delta skal hunden ha fylt 16 måneder, og den må ikke være eldre enn 6 år. Les mer om RIK - utholdenhetsprøve på Norsk Kennel Klub sin side her.

Tusen takk til fantastiske Oda som syklet med vår Arwen. Takk også til Schäferhundklubben for at dere gjør det mulig for oss å ta prøven - og ønsker oss så varmt velkommen! 

Alle bilder: Monica A Sundset



Klar til start!

Utholdenhetsprøven er en fin og sosial aktivitet,  og god miljøtrening for hundene. Saija er også med og syns det er veldig kjekt og treffe nye folk og hunder.

Her trenes det felles dekk på klubbområdet - vakre Silva i midten



Papirer, chip og hunder sjekkes av dommer før start

Lærke og Aleksander i godt driv ut fra startområdet. Hunden skal løpe i line ved sykkelens høyre side i normalt trav. Linen skal ha en lengde som gjør at hunden hele tiden har mulighet for å tilpasse seg hastigheten. Bruk av ”Springer” er tillatt. For høy hastighet skal unngås. Det er ikke feil om hunden går fram i linen og trekker lett. Derimot er det feil hvis hunden henger etter og trekkes med.

Lærke og Arwen under første pause. Det er pause etter 8 km (15 min), etter ytterligere 7 km (20 min) og etter avslutning av løpsøvelsen (15 min) - før dommeren kan godkjenne prøven. Gjennomsnittshastighet skal ligge på 12 - 15 km i timen. Dommeren fulgte hundene i bil, og i anviste pauser underveis undersøkte dommeren hundene. Hundene skal i pausene ha mulighet til å bevege seg fritt.

Dommeren sjekker Lærke sine poter

Arwen får en vellfortjent suss av Oda på stopp nummer to


Merete Antonsen og risensnauseren Hemi

Comments