Herringen Trail 2018


Bilder fra Herringen Trail 2018. Chena bak til venstre på øverste bilde og forann til høyre i Carina sitt spann på nederste bilde.

Vår AD Chena av Viddashusky (3.5 år) fikk også i år delta i Herringen Trail i Mosjøen. I fjor kjørte hun nordisk stil 20 km sammen med Gabi og Snykovet's Jon Snow (med matmor som handler) - denne gangen fikk hun være med i 4-spann (slede, 20 km) sammen med Carina Isaksen Jakobsen. Carina har skrevet om løpet på kennel-bloggen for Bjorgaskogen (mens matmor var hjemme på Håkøya med valpene og resten av flokken).

Spannet holdt en snittfart på over 12 km/t og kom inn på 5. plass (av 6 startene). Dette holdt dessverre ikke til merittering.

Det ble innført tidskrav på trekkhundprøvene (mellomdistanse og sprint) til det Norske utstillingschampionatet (NUCH) fra og med 1. januar 2018 - bare et år etter at brukskravet kom. I mellomdistanse og sprint vil det bli stilt krav til å gjennomføre løpet med en snittfart på minst henholdsvis 12 og 17 km/t. Dersom snittfarten er lavere enn dette, tildeles resultatet "fullført" - men det gi ikke anledning for å bruke dette resultatet til en 3. Premie for utstillingschampionatet. NSHK skal med de nye reglene selv være ansvarlig for gjennomføring av trekkhundprøvene uavhengig av hvem som står som teknisk arrangør av løpet, og det gis anledning til å bruke maksimalt et løp i regi av NSHKs lokallag i en 3. premie (man må ha minimum tre 3. premier til NUCH).

Se også Nyhetsoppslag i Hundekjøring


Comments