Dansk Vinner 2018: Drøm i oppfyllelse


Ida-Helene og DK JW´18 Snykovet´s Lallybroch (9 mnd) i ringen på Dansk Vinner Utstilling i Herning nå i helga. Lally ble Dansk Junior Vinner 2018 og 2. beste tispe totalt med Jr-Cert og Cert. Lally er dermed godt på vei mot det danske junior championatet og det danske utstillingschampionatet. Foto: www.hunden.dk / www.ridehesten.com


Denne helga har vi vært på langtur! Lally, Marley, Ida-Helene og jeg har har vært i Herning og deltatt på Dansk Vinner 2018 - Danmarks største utstilling.

Lørdag "smalt" Lally og jeg på vår første blå sløyfe - hos dommer Knut Sigurd Wilberg fra Norge. 

Søndag gikk alt heldigvis fantastisk mye bedre! Med Ida-Helene som handler og Sonny Ström fra Sverige som dommer, gikk Lally rett til tops og vant sin første tittel på sitt første offisielle show som junior - bare 9 måneder gammel! Jubelen stod i taket og lykketårene fosset! Så utrolig gøy!!! 

All ære til Ida-Helene som dro i land seieren på bortebane i knalltøff konkurranse med lokale helter! Du er bare best!!! 












Forberedelser

Planlegging og booking av turen til Danmark startet allerede i mai-juni. Det er mange ting som skal tenkes på og ordnes før man setter seg på flyet sørover.

Lally har deltatt på en rekke show som valp, sånn at hun skulle være best mulig forberedt før sin debut som junior på en stor internasjonal utstilling. Hun har ikke vært på flytur før - men har fartet rundt på utstillinger i Nord-Norge og har deltatt på hele 9 valpeshow (ute og inne utstillinger) der hun har fått vist seg i både rase, gruppe og best in show konkurranssen.

At denne treningen er gull verdt så vi tydelig på turen til Danmark. Lally virkelig storkoste seg! Flytur og reise - med store hektiske flyplasser, masse folk, kjøredoninger, støy, svingdører, tettpakkede heiser, busskjøring, luftige trapper og overganger. Alt dette tok hun med knusende ro. Og på selve utstillingen var hun bare verdens kuleste hund - håndtering, tannvisning, høytalere og andre hunder er null problem - hun snorksover gjerne strak ut på gulvet midt i alt kaoset. Det er bare utrolig deilig å se hvor hvor fint hun takler alle miljøutfordringene.

Pels og kondisjon på hunden er selvsagt også viktig - og forutsetter god ernæring og riktig trening. Alle våre hunder spiser Virbac sitt høytproteinfôr Veterinary HPM - som jeg er kjempefornøyd med. Det har høy smakelighet og gir sunne, glade, vakre hunder.


Snykovet´s Lallybroch 9 mnd. Foto: www.hunden.dk / www.ridehesten.com


Hunder som reiser mellom Norge og Danmark må ha gyldig vaksine, rabies vaksine og ormekur mot revens bendelorm. Alt dokumentert i gyldig pass. Chip avleses på grensen.

Påmelding til utstillingene skjer via "Min Side" på den danske kennel klubben sin nettside (PDF av stamtavle og eierbevis må lastes opp).

Flybilletter og søknad om plass til hund i lasterommet måtte ordnes i god tid. Betaling for hund skjer ved innbooking før avreise (pris for to hunder / flykasser en vei er nå hele NOK 1700). Forsikre deg om at hunden(e) er med flyet før take-off.

Flyburet til Lally (Skudo 6) fikk hard medfart på flyturen sørover - et par av "knottene" som holder buret sammen var forsvunnet - så vi må kjøpe en ny og mer solid kasse før neste flytur om 14 dager. Vi tok fly fra Tromsø til Gardemoen - der vi byttet fly og reiste videre til Kastrup / Copenhagen Airport, Danmark.

Bil med plass til bur / hunder må også ordnes i god tid før avreise. Hertz i Danmark var veldig hyggelig og hjelpsom, og ordnet med oppgradering til større bil (en Volkswagen Touran) sånn at vi fikk plass til hele "flyttelasset" (to store hundebur, koffert, bag mm). Kjøreturen mellom Kastrup og Herning gikk radig på flotte motorveier. Men reisetiden fra Tromsø til Herning er likvell en hel dag. På retur fikk vi veldig knapt med tid på Gardemoen iom at vi måtte vente på hunder og bagasje og gå gjennom veterinær/toll kontroll, lufte hundene, sjekke inn igjen, og gå gjennom sikkerhetskontroll (med dobbel bombesjekk) før vi kunne gå ombord i flyet nordover. Dagens trim = sprint med hunder, bur og bagasje gjennom flyplassen! Vi har virkelig fått trimmet denne helga.

Hotell med plass for hund må også bookes i god tid. Det er stor deltagelse på Dansk Vinner (over 4000 hunder). Vi fikk et kjempeflott stort rom på et hundevennlig hotell i Herning like ved stor grønn park (Hotel Scandic Regina) og ca 10 minutters kjøretid fra utstillingshallen.

Før avreise må hundene bades slik at den er ren og pen til showet. Lally er blitt skikkelig flink på bading - og blåsing!

Og så må det pakkes - i god tid - slik at man ikke glemmer noe! Alt av reisepapirer, pass (til hund og eier), stamtavle og eierbevis, utstillingslenke, godbiter, børst/kam, hundefôr, sele, magebelte, turklær, kamera, strikketøy, osv. Det blir fort en veldig tung bag/koffert!



Vi har storkost oss i Danmark.

På nydelige, lange turer med hundene i det fine høstværet.

Vi har spist lokale - overraskende gode "delikatesser" - som Franske HotDogs!

Besøkt Regnskogen i Randers - og Sykehuset i Randers der Ida-Helene var i praksis før jul.

Vi har fått noen cm lengre armer - men utover det har alt gått på skinner i hele helga. Det aller viktigst er det at hundene virkelig har kost seg og opplevd masse! Og da er jeg kanonfornøyd!

Om en uke suser vi avgårde til neste show: Dogs4All med Nordisk og Norsk Vinner på Lillestrøm 16-17. november.

Comments