TromsQuest 2023: 3. plass på 6-mila og 1. premie på trekkhundprøven




Ida-Helene fikk et første glimt av sola på årets TromsQuest

Hundekjøring handler om lagspill

Det handler om å spille hverandre god, om å bygge et team av hunder og folk som fungerer godt i lag, om å spille på lag med hundene, naturen og hverandre. Og det handler om logistikk!

Uten de fantastiske folkene som generøst har delt av sin kunnskap, og solgt og lånt oss sine gode hunder - kunne vi ikke ha deltatt på løp - det har vi foreløpig ikke nok hunder til. Det å bygge et langdistanse-spann tar tid og det bør ta tid! Det gjelder å skynde seg sakte - og å bygge kompetanse og robusthet i prosessen!

Våre atleter trenger optimal ernæring og energi - det er behov for funksjonelle seler, dekken, potesokker mm som er perfekt tilpasset hver enkelt hund, klima og bruk. Hundekjøreren trenger også funksjonable klær og utstyr som holder henne varm og tørr sånn at hun kan ta vare på seg selv og hundene. Det er behov for sleder og utstyr til trening og konkurranse, og vogn til barmarkstrening. Og det er en lang liste med obligatorisk utstyr som skal være med på lange løp / konkurranse for og sikre hunder og kjører. Det trenges hundebil og tilhenger. Og gode hundehus og hundegård. Hundene skal ha vaksiner og regelmessig sjekk og oppfølging av veterinær. Og vi følger også opp med fysioterapi / hundemassage / laserterapi ved behov.

Kennel Snykovet er en familiedrevet kennel som ble etablert for over 10 år siden, og som har bygget kompetanse over tid. Vi har vært med og arrangert løp, vært handler på løp og kjørt litt sprint og korte distanser. Men vi er nokså ny på dette med lange løp. Mye av logistikken fikk vi på plass i løpet av året som gikk da Ida-Helene
gjennomførte sitt første Finnmarksløp og plutselig kunne kalle seg "veteran". Denne sesongen er konkurranse-sleden byttet ut i en ny og mer stødig modell, og Ida-Helene tester ut og finner nye og bedre løsninger sammen med hundene og teamet sitt rundt seg.

Ida-Helene har etterhvert opparbeidet seg en stor "følgerskare" på Instagram (> 15,000 følgere) der hun deler fantastiske bilder fra livet sitt og arbeidet med hundene. Vi i Team Snykovet er utrolig glad for og fortsette det gode samarbeid med Virbac (Veterinary HPM) som vi inngikk avtale med i januar 2018. Ida-Helene har også det siste året inngått samarbeid med flere bedrifter - både lokalt og internasjonalt. Vi er veldig glad for å spille på lag med Solberg Pettersen, Polar Seafood Norway, Imja Duodji, Sara DuodjiØkoråd Narvik, DogVitalityOrbiloc - The Safety LightVIP dogwear.

Et stort takk til alle dere som støtter Ida-Helene gjennom kjøp av Snykovet´s husky pannebånd, sånn at hun kan få leve ut hundekjørerdrømmen sin. Det er utrolig artig å se igjen pannebåndene på løp og i sosiale medier. Inntektene går til påmeldingsavgift til løp, drivstoff, hundemat, nødvendig utstyr mm.

Teamwork makes the dream work 

Alt det gode arbeidet og erfaringsbyggingen begynner å gi resultater. Denne helga deltok vi i sesongens andre løp - vårt eneste lokale løpet bare noen timers kjøring fra Tromsø. Det var en usedvanlig fornøyd frøken Sivertsen som i mål på TromsQuest litt over klokken ett lørdag formiddag - på selveste soldagen - i nesten vindstille vær, seks-syv minusgrader og med solrøna bak seg over Råvatnet i Øverbygd. Hun fikk nemlig vite at hun denne gang ikke "bare" lå an til en tolvte plass - men helt sikkert var topp 4 - og kanskje til og med lå på tredje plass - i det hun satte fra seg spannet ved bilen!

Ida-Helene hadde brukt uka før løpet til 1) å stelle en forfryst finger etter førti kalde minusgrader på Beaskádas; og 2) å grue seg til "barmarkskjøring" etter flere "døden-nær-opplevelser" under "testkjøringen" av TromsQuest løypa helga før. Heldigvis hadde arrangøren lagt om de værste partiene sånn at hun bare kræsjet i et av trærne på turen.

Skádja er ikke glad i så hardt føre - så fredag ettermiddag, før vi dro av gårde fra Håkøya, bestemte vi oss for at hun fikk bli igjen hjemme. Dermed hadde vi bare seks hunder med oss i bilen på tur til indre Troms.

Vi var så heldig å få låne Madeleine sitt flotte hus og hundegård - og sov som engler natten før løpet.

To smånervøse hundekjørere før start! En veteran og en rookie. Line hadde ikke stått på en slede en gang da hun meldte seg på TromsQuest! Kudos for disse tøffe damene. 

Halv åtte neste morgen var vi plass og klar for sledesjekk, sjekk av pass / vaksinasjoner, chip avlesning på hundene og kontroll av kjørelisens. Alt i orden! Og så var det plutselig klart for start og "off they went".

Noen minutter over 9 - klar for start

Minimalt snødekke og skummelt "raskt føre" gjorde sitt til at snittfarta ble høy. Hundene er godt trent og de kunne sikkert gått enda litt fortere om ikke den pubertale Albbas-rampe-gutten hadde vimset og tullet så mye underveis.

Ida-Helene brukte NØYAKTIG så lang tid som jeg trodde hun kom til å bruke på de 60 kilometerne: fire timer minus ett minutt!



TromsQuest løypa går for å være teknisk krevende. Med kupert terreng og denne gangen med mye grus, gress, lyng, stein og stubber. GPSen viste 1132 m stigning totalt på de 6 milene. Ida-Helene og hundene har trent mye på fjell-kjøring og det kom godt med på dette løpet.


Nova og Hilma etter gjennomført løp

Lala og Chloe i led

Spenningen var stor og jubelen stod i taket da resultatene kom. Ida-Helene og 6-spannet vårt kjørte inn på en solid 3. plass. Nestemann kom inn bare et minutt etter henne med sitt 8-spann.

Vi gleder oss til å se på go-pro filmen fra løpet

På hundeløp får alle deltagerne premier - og det i store mengder!!! En hel HAUG hver!!! Og ALLE får diplom! Det er så bra. Og så vell fortjent! Her er alle hundekjørerne som gjennomførte 6-mila: Lola Scholz, Tomas Nyheim Lambela, Ida-Helene, Viljar Larsen, Line Wanvik, Sigmund Pedersen og Ida Wiik.

Nå har vi også fått sendt inn "spannopplysningsskjemaet" til Norsk Siberian Husky Klubb - og #trommevirvel det ser ut til at Nova, Hilma, Chloe, Lala og gutta boys Albbas og Balder (fra Framover Siberian husky kennel) har gjort seg fortjent til sin første 1. premie premiering på trekkhundprøve. Det var ikke verst!


Diplom og gave fra Norsk Siberian husky klubb

Ida-Helene konkurrerte med seks andre spann i sin klassen (60 km - kort mellomdistanse, åpen klasse for 1-8 hunder). Håkøya var godt representert i denne klassen: Line Wanvik kjørte sitt første løp med sin Siberian husky Ask pluss fem Alaska huskier fra Sigmund Pedersen. Og Sigmund deltok også med eget spann. 

Vinnerne i klassen RNB1 fra høyre: Delt førsteplass til Andreas Hanssen og Daniel Worrsjö, 3. plass til Trond Arne Liavik, og delt 4. plass til Terje Aune og Carina H Jakobsen. Norsk Siberian husky klubb ved Rita Kramvik hadde ordnet utrolig flotte lange geitull-lester til alle som kjørte Siberian husky spann.

Det ble arrangert egen RNB1 klasse for Siberian huskies, der fem 4-spann deltok (20 km sprint).

Og i klassen 180 km deltok Madeleine Hanssen / Kennel Framover med 12-spann og gjorde en fantastisk prestasjon. Veldig koselig at Madeleine også kjører med en Snykovet-hund i sitt spann (Rampen etter Noor og Alak). 

Trym Myrmel debuterte i 180 km klassen med åtte av Gisle Mjaatvedt sine flotte Alaska huskies! VELDIG BRA!
 
Renate Strugstad Paulsen / Run Wild Mushing kjørte inn på delt 3. plass på 180 km med 12. spann. Ida-Helene er så heldig at hun skal få låne Renate og Ben sin legendariske lederhund Petter (Alaska husky) på neste løp - som er Bergebyløpet tidlig i februar. Da er det - tradisjonen tro - Rune Sundset som er så heldig å få være handler for Team / Kennel Snykovet. So stay tuned!

Link til resultater.


Koselig selskap i målområdet! Ida-Helene har en stor flokk som heier på henne! En av disse er Marianne Nordhov. Hun har trødd til som "manager" for Ida-Helene og skal bla være med oss i Team Snykovet under årets Finnmarksløp. Og som dere ser: Uniformen (SnykovetHeadband) er på plass!

Tusen takk til Tromsø og Omegn Trekkhundklubb med alle sine frivillige - for en nydelig dag på Troms Quest 2023. Proffe, trivelige, hjertevarme arrangører og frivillige! Nydelig mat! Fantastiske premier! God, avslappet stemning! Lave skuldre! Glade hunder og folk! Vi har moillkost oss og gleder oss allerede til neste år!

Definitivt det beste kakebordet så langt i 2023!

Line og Alexander på bankett med deilige karbonader med grønnsaker og brunsaus, erter og gulrøtter. Potetene måtte kokes på gamlehjemmet 3 km lengre bort i bygda - så her var det lagt ned stor innsats i matlaging og logistikk.

Comments